НАЧАЛО Други

Ще се премести ли Monero в GitLab след сделката на Microsoft?

ЮНИ. 6, 2018 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще се премести ли Monero в GitLab след сделката на Microsoft?

В масивна сделка на стойност 7,5 милиарда долара, Microsoft са придобили GitHub, хранилището за кодове и отворения център за разработчици.


Microsoft и GitHub


Според Twitter, този ход кара някои програмисти да се притесняват и може да създаде проблеми за ориентираните към криптовалуатата Monero, която използва платформата.

Microsoft поема голяма част от отговорността при придобиването. Главният изпълнителен директор на компанията Сатя Надела обясни в публикация в блог, в който подробно се описва ходът. Компанията GitHub, базирана в Сан Франциско, която позволява на разработчиците да дават своя принос и да откриват нов код, е място за програмисти от целия свят. Всъщност повече от 28 милиона разработчици използват GitHub като хранилище. Microsoft иска това да продължи, като плановете да позволят на разработчиците да си сътрудничат и да внедрят своя код в облака, пише Надела.


Той добави, че GitHub ще остане отворен и ще работи независимо, въпреки че не всеки е убеден.


Нат Фридман, съосновател на startup-а за разработката на мобилни приложения Xamarin, придобит от Microsoft през 2016 г., ще ръководи бизнеса като главен изпълнителен директор. Съоснователят на GitHub, Крис Уанстърт, остава в Microsoft като технически сътрудник, фокусиран върху неназовани стратегически софтуерни инициативи.

Независимо от увереността на Надела, тъй като сделката е била обявена, съобщенията от технологичните блогове показват, че друго хранилище за кодове, GitLab, най-големият конкурент на GitHub, е видяло ръст в използването на платформата им.


Monero


Monero (XMR) е криптовалута, предназначена да бъде анонимна. С Monero, потребителите не трябва да се доверяват на трети страни, за да държат средствата си в безопасност. За разлика от някои водещи криптовалути, блокчейна на Monero "поглъща" всички адреси за получаване, изпращане и транзакционни суми, за да осигури допълнителна поверителност на потребителите си. По този начин никой не може да свърже блокчейна на Monero с конкретен потребител или да направи съвпадение на идентичността в реалния свят.

Това, както и фактът, че токена може да се добива у дома без необходимост от специализирани съоръжения за добив, прави монетата все по-популярна. Според CoinMarketCap.com, Monero в момента има пазарна капитализация от близо 2,7 милиарда долара.

Малко след обявяването на придобиването бе открит разговор с Reddit с въпроса: "Microsoft ще купи Github. Мислите ли, че Monero трябва да остане на GitHub или да си тръгне?

В отговор на това, член на основния екип на XMR заяви, че е възможно преминаване към GitLab, ако това искат разработчиците на монетите.

Разработчикът добави, че Monero вече има огледален код на GitLab, което теоретично ще направи прехода безпроблемен. Според TechCrunch опасенията вероятно ги има, защото някои хора вярват, че Microsoft има съмнителна история относно продуктите на други хора. Надела, обаче, не е съгласен, като пише в официалното съобщение:

Microsoft е първа компания за разработчици и чрез обединяване на силите си с GitHub ние засилваме ангажимента си към свободата, откритостта и иновациите на предприемачите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света