НАЧАЛО Други

Ще се премести ли Monero в GitLab след сделката на Microsoft?

ЮНИ. 6, 2018 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще се премести ли Monero в GitLab след сделката на Microsoft?

В масивна сделка на стойност 7,5 милиарда долара, Microsoft са придобили GitHub, хранилището за кодове и отворения център за разработчици.

 


Microsoft и GitHub


Според Twitter, този ход кара някои програмисти да се притесняват и може да създаде проблеми за ориентираните към криптовалуатата Monero, която използва платформата.

Microsoft поема голяма част от отговорността при придобиването. Главният изпълнителен директор на компанията Сатя Надела обясни в публикация в блог, в който подробно се описва ходът. Компанията GitHub, базирана в Сан Франциско, която позволява на разработчиците да дават своя принос и да откриват нов код, е място за програмисти от целия свят. Всъщност повече от 28 милиона разработчици използват GitHub като хранилище. Microsoft иска това да продължи, като плановете да позволят на разработчиците да си сътрудничат и да внедрят своя код в облака, пише Надела.


Той добави, че GitHub ще остане отворен и ще работи независимо, въпреки че не всеки е убеден.


Нат Фридман, съосновател на startup-а за разработката на мобилни приложения Xamarin, придобит от Microsoft през 2016 г., ще ръководи бизнеса като главен изпълнителен директор. Съоснователят на GitHub, Крис Уанстърт, остава в Microsoft като технически сътрудник, фокусиран върху неназовани стратегически софтуерни инициативи.

Независимо от увереността на Надела, тъй като сделката е била обявена, съобщенията от технологичните блогове показват, че друго хранилище за кодове, GitLab, най-големият конкурент на GitHub, е видяло ръст в използването на платформата им.


Monero


Monero (XMR) е криптовалута, предназначена да бъде анонимна. С Monero, потребителите не трябва да се доверяват на трети страни, за да държат средствата си в безопасност. За разлика от някои водещи криптовалути, блокчейна на Monero "поглъща" всички адреси за получаване, изпращане и транзакционни суми, за да осигури допълнителна поверителност на потребителите си. По този начин никой не може да свърже блокчейна на Monero с конкретен потребител или да направи съвпадение на идентичността в реалния свят.

Това, както и фактът, че токена може да се добива у дома без необходимост от специализирани съоръжения за добив, прави монетата все по-популярна. Според CoinMarketCap.com, Monero в момента има пазарна капитализация от близо 2,7 милиарда долара.

Малко след обявяването на придобиването бе открит разговор с Reddit с въпроса: "Microsoft ще купи Github. Мислите ли, че Monero трябва да остане на GitHub или да си тръгне?

В отговор на това, член на основния екип на XMR заяви, че е възможно преминаване към GitLab, ако това искат разработчиците на монетите.

Разработчикът добави, че Monero вече има огледален код на GitLab, което теоретично ще направи прехода безпроблемен. Според TechCrunch опасенията вероятно ги има, защото някои хора вярват, че Microsoft има съмнителна история относно продуктите на други хора. Надела, обаче, не е съгласен, като пише в официалното съобщение:

Microsoft е първа компания за разработчици и чрез обединяване на силите си с GitHub ние засилваме ангажимента си към свободата, откритостта и иновациите на предприемачите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света