НАЧАЛО Алткойни

Ще ползват IOTA за дигитални лични карти

юни 16, 2018 11:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще ползват IOTA за дигитални лични карти

Личната карта е създадена, за да въведе ново ниво на сигурност и да предотврати кражбата на самоличност. Проектът е партньорство между катедрата по информационни технологии на града и startup компанията BiiLabs.

Тайпе се стреми да стане пълноправен, задвижван от блокчейн интелигентен град. Личната карта е първата инициатива на редица проекти, предназначени да превърнат тази цел в реалност.

Технологията на IOTA също се тества за управление на качеството на въздуха в целия град. Малки сензори, които наблюдават замърсяването, се разработват по проекта Air Box. Сензорите ще бъдат разположени в домовете и ще изпратят данните си в Tangle за водене на архиви и анализи.

„Тъй като Тайпе винаги мислят напред и с технологията на IOTA, това партньорство е стратегически ход, за да се появи началото на ерата на интелигентните градове пред гражданите на Тайпе“, каза Wei-bin Lee, комисарят на катедрата по информационни технологии на града.

Tangle на IOTA е споделена счетоводна книга и криптографска алтернатива на блокчейн технологията.

Вместо да използват група копачи, потребителите на Tangle подпомагат директно транзакциите. Така че, ако прехвърлите IOTA от един портфейл към друг, устройството Ви ще намери две неутвърдени по-рано транзакции в мрежата, ще ги обработи и ще ги съхрани в Tangle.

Тайпе не са сами в стремежа си да се превърнат във водещ интелигентен град. Дубай също така се стреми да стане меката на интелигентните градове до 2020 г., като използва блокчейн технология за премахване на бюрократичната документация и съхраняване на информация за имотния регистър, лицензи и сертификати и за обработка на плащания, заявления за визи и няколко други правителствени служби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Chilliz (CHZ) с най-високи седмични печалби сред най-големите криптовалути

Въпреки че повечето криптовалути се върнаха в мечата зона, някои, като Chiliz (CHZ), отбелязат значително увеличение на цените.

август 18, 2022 15:41 1 мин. четене

Етериум може да се коригира около Сливането – Артър Хейс

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс каза, че Етериум вероятно ще направи корективно движение през следващите седмици.

август 18, 2022 11:55 1 мин. четене

Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще

Водещата американска борса за криптовалути твърди, че една стабилна монета ще играе важна роля в трансформиращия се финансов пейзаж.

август 17, 2022 18:24 1 мин. четене

Над 700 нови криптовалути на пазара по време на засилена волатилност

През 2022 г. крипто пазарът се характеризираше със значителна волатилност – фактор, който вероятно щеше да повлияе на новите проекти, присъединяващи се към пазара.

август 16, 2022 14:42 1 мин. четене