НАЧАЛО Алткойни

Ще ползват IOTA за дигитални лични карти

юни 16, 2018 11:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще ползват IOTA за дигитални лични карти

Личната карта е създадена, за да въведе ново ниво на сигурност и да предотврати кражбата на самоличност. Проектът е партньорство между катедрата по информационни технологии на града и startup компанията BiiLabs.

Тайпе се стреми да стане пълноправен, задвижван от блокчейн интелигентен град. Личната карта е първата инициатива на редица проекти, предназначени да превърнат тази цел в реалност.

Технологията на IOTA също се тества за управление на качеството на въздуха в целия град. Малки сензори, които наблюдават замърсяването, се разработват по проекта Air Box. Сензорите ще бъдат разположени в домовете и ще изпратят данните си в Tangle за водене на архиви и анализи.

„Тъй като Тайпе винаги мислят напред и с технологията на IOTA, това партньорство е стратегически ход, за да се появи началото на ерата на интелигентните градове пред гражданите на Тайпе“, каза Wei-bin Lee, комисарят на катедрата по информационни технологии на града.

Tangle на IOTA е споделена счетоводна книга и криптографска алтернатива на блокчейн технологията.

Вместо да използват група копачи, потребителите на Tangle подпомагат директно транзакциите. Така че, ако прехвърлите IOTA от един портфейл към друг, устройството Ви ще намери две неутвърдени по-рано транзакции в мрежата, ще ги обработи и ще ги съхрани в Tangle.

Тайпе не са сами в стремежа си да се превърнат във водещ интелигентен град. Дубай също така се стреми да стане меката на интелигентните градове до 2020 г., като използва блокчейн технология за премахване на бюрократичната документация и съхраняване на информация за имотния регистър, лицензи и сертификати и за обработка на плащания, заявления за визи и няколко други правителствени служби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум (ETH): Да очакваме ли печалби през 2023 г.?

През тази година Етериум (ETH) следва същия път като общия пазар на криптовалути, който е низходящ тренд. Стойността на целият пазар спадна до около $800 милиарда от над $3 трилиона преди година.

ноември 27, 2022 11:55 1 мин. четене

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене