НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ще ползват IOTA за дигитални лични карти

ЮНИ. 16, 2018 11:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще ползват IOTA за дигитални лични карти
 


Личната карта е създадена, за да въведе ново ниво на сигурност и да предотврати кражбата на самоличност. Проектът е партньорство между катедрата по информационни технологии на града и startup компанията BiiLabs.

Тайпе се стреми да стане пълноправен, задвижван от блокчейн интелигентен град. Личната карта е първата инициатива на редица проекти, предназначени да превърнат тази цел в реалност.

Технологията на IOTA също се тества за управление на качеството на въздуха в целия град. Малки сензори, които наблюдават замърсяването, се разработват по проекта Air Box. Сензорите ще бъдат разположени в домовете и ще изпратят данните си в Tangle за водене на архиви и анализи.

"Тъй като Тайпе винаги мислят напред и с технологията на IOTA, това партньорство е стратегически ход, за да се появи началото на ерата на интелигентните градове пред гражданите на Тайпе", каза Wei-bin Lee, комисарят на катедрата по информационни технологии на града.

Tangle на IOTA е споделена счетоводна книга и криптографска алтернатива на блокчейн технологията.


Вместо да използват група копачи, потребителите на Tangle подпомагат директно транзакциите. Така че, ако прехвърлите IOTA от един портфейл към друг, устройството Ви ще намери две неутвърдени по-рано транзакции в мрежата, ще ги обработи и ще ги съхрани в Tangle.

Тайпе не са сами в стремежа си да се превърнат във водещ интелигентен град. Дубай също така се стреми да стане меката на интелигентните градове до 2020 г., като използва блокчейн технология за премахване на бюрократичната документация и съхраняване на информация за имотния регистър, лицензи и сертификати и за обработка на плащания, заявления за визи и няколко други правителствени служби.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano и Stellar ще се търгуват на втората най-голяма фондова борса в Германия

Инвеститорите ще се възползват от удълженото работно време на криптовалутните ETN, работещи от 8:00 до 22:00 часа, като се възползват от крипто волатилността. Борсата отбелязва, че търговците също ще ...
МАЙ. 8, 2021 15:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск нарича Dogecoin свой 'частен стимул' за хората

Докато правителството раздава пари на своите хора, за да подпомогне пострадалата от пандемия икономика, изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск, вторият най-богат човек на планетата, предполагаемо ...
МАЙ. 8, 2021 12:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale купува още MANA, LPT, LINK, FIL

Grayscale купува повече алткойни за своите тръстовеГолемият криптовалутен фонд Grayscale купи още алткойни, за да добави към наскоро пуснатите си крипто тръстове - MANA, LPT, FIL и LINK.Покупките са н...
МАЙ. 8, 2021 20:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как да откриете 100x криптовалути, според крипто анализатор (видео)

В ново интервю с Остин и Арън Арнолд от Altcoin Daily, Сондърс казва на 719,000 абонати на братята, че едно от първите неща, които той търси при проучване на криптопроект, е ако той се ръководи от сол...
МАЙ. 8, 2021 18:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света