НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ще ползват IOTA за дигитални лични карти

ЮНИ. 16, 2018 11:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще ползват IOTA за дигитални лични карти


Личната карта е създадена, за да въведе ново ниво на сигурност и да предотврати кражбата на самоличност. Проектът е партньорство между катедрата по информационни технологии на града и startup компанията BiiLabs.

Тайпе се стреми да стане пълноправен, задвижван от блокчейн интелигентен град. Личната карта е първата инициатива на редица проекти, предназначени да превърнат тази цел в реалност.

Технологията на IOTA също се тества за управление на качеството на въздуха в целия град. Малки сензори, които наблюдават замърсяването, се разработват по проекта Air Box. Сензорите ще бъдат разположени в домовете и ще изпратят данните си в Tangle за водене на архиви и анализи.

"Тъй като Тайпе винаги мислят напред и с технологията на IOTA, това партньорство е стратегически ход, за да се появи началото на ерата на интелигентните градове пред гражданите на Тайпе", каза Wei-bin Lee, комисарят на катедрата по информационни технологии на града.

Tangle на IOTA е споделена счетоводна книга и криптографска алтернатива на блокчейн технологията.


Вместо да използват група копачи, потребителите на Tangle подпомагат директно транзакциите. Така че, ако прехвърлите IOTA от един портфейл към друг, устройството Ви ще намери две неутвърдени по-рано транзакции в мрежата, ще ги обработи и ще ги съхрани в Tangle.

Тайпе не са сами в стремежа си да се превърнат във водещ интелигентен град. Дубай също така се стреми да стане меката на интелигентните градове до 2020 г., като използва блокчейн технология за премахване на бюрократичната документация и съхраняване на информация за имотния регистър, лицензи и сертификати и за обработка на плащания, заявления за визи и няколко други правителствени служби.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Solana (SOL) продължава своя възход, достигайки нови върхове

Пазарната капитализация на криптовалутата вече надхвърли $65 милиарда, изграждайки сериозна преднина пред XRP, която има $51 милиарда.SOL плени умовете на крипто общността с чудовищните си печалби в н...
ОКТ. 25, 2021 22:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Все повече големи играчи се насочват към крипто

В нов епизод на The Best Business Show, Антъни Скарамучи каза на домакина Антъни Помплиано, че повече институционални инвеститори вероятно ще се включат в криптовалутата, докато регулаторите се движат...
ОКТ. 25, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu се коригира след туит на Илон Мъск

Shiba Inu (SHIB) претърпя 20% корекция за два часа, след като основателят на Tesla и хипотетичният главен изпълнителен директор на Doge Илон Мъск обяви в Twitter, че не държи SHIB.Корекцията дойде, сл...
ОКТ. 25, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор очаква нови върхове за тези три алткойна

Търговецът, известен в индустрията като ‘Altcoin Sherpa’ сподели интересна прогноза със своите 136,600 последователи.Той каза, че следи отблизо Етериум срещу Биткойн (ETH/BTC), тъй като очаква двойкат...
ОКТ. 25, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света