НАЧАЛО Други

Shell и BP ще продават суров петрол на блокчейн

декември 2, 2018 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Shell и BP ще продават суров петрол на блокчейн

Shell и BP използват понастоящем платформа за търговия на суров петрол, която се надява, че ще реши неефективността в търговията и сетълмента.

Shell & BP се надяват, че блокчейн ще реши неефективността

Vakt е първият производител на няколко пилотни схеми, които са в процес на разработване. Той е предоставен от консорциум от петролни компании, световни енергийни търговци и инвестиционни банки. Сред тях са BP, Shell, Mercuria Energy Group, ABN Amro, ING и Gunvor Group

Първоначално, Vakt е достъпен само за тези компании и е ограничен до договори за пет степени на суров нефт. Тези оценки определят Brent репера за световните цени на петрола.

Резултат с изображение за oil platform hd

Платформата ще отвори достъп до трети страни през януари следващата година. Също така e планирано за началото на 2019 г. включването на сурови газопроводи в САЩ и европейски рафинирани продукти като бензин.

Причината за такъв интерес от този сектор е убеждението, че блокчейн може да намали разходите и да увеличи маржин печалбата, като елиминира посредниците. Индустрията се надява, че ще увеличи прозрачността и сигурността и ще реши неефективността в търговията и сетълмента.

Vakt постига това чрез дигитализиране и централизиране на планината от документи, изисквана по-рано от всяка от страните по договора.

„Vakt е логистичната ръка … След като сделката се изпълни чрез нашата книга за записки, тя се прокарва през Vakt. Следващият етап е финансирането“, каза Ерен Зекиоглу от Gunvor Group.

Швейцарска сметка


Финансирането, включително цифровите акредитиви, ще бъде осигурено с бъдеща връзка до женевската финансова платформа, Komgo.

Komgo трябва да влезе в продажба преди края на годината и ще се насочи към търговия с пълна гама от стоки – от масло до пшеница. Ръководителят на търговията на Shell, Андрю Смит, каза това за проекта:

Сътрудничеството с нашите съмишленици, някои от ключовите играчи в бранша е най-добрият начин да съчетаем пазарната експертиза и да постигнем необходимия мащаб за стартиране на платформа за цифрови транзакции, която може да промени начина, по който всички правим бизнес.

За първи път бе съобщено за този проект през януари, въпреки че по това време бяха два отделни проекта. Оттогава двата екипа се събраха и Vakt е плод на труда им.

Разбира се, в много по-малък мащаб Великобритания търгува с енергия на блокчейн от април тази година. Жилищните блокове търгуват слънчевата енергия в жилищен комплекс в Хакни, Лондон, чрез платформата за търговия с възобновяеми енергийни източници на Verv.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене