НАЧАЛО Други

Shell и BP ще продават суров петрол на блокчейн

ДЕК. 2, 2018 09:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Shell и BP ще продават суров петрол на блокчейн

Shell и BP използват понастоящем платформа за търговия на суров петрол, която се надява, че ще реши неефективността в търговията и сетълмента.


Shell & BP се надяват, че блокчейн ще реши неефективността


Vakt е първият производител на няколко пилотни схеми, които са в процес на разработване. Той е предоставен от консорциум от петролни компании, световни енергийни търговци и инвестиционни банки. Сред тях са BP, Shell, Mercuria Energy Group, ABN Amro, ING и Gunvor Group

Първоначално, Vakt е достъпен само за тези компании и е ограничен до договори за пет степени на суров нефт. Тези оценки определят Brent репера за световните цени на петрола.

Резултат с изображение за oil platform hd

Платформата ще отвори достъп до трети страни през януари следващата година. Също така e планирано за началото на 2019 г. включването на сурови газопроводи в САЩ и европейски рафинирани продукти като бензин.

Причината за такъв интерес от този сектор е убеждението, че блокчейн може да намали разходите и да увеличи маржин печалбата, като елиминира посредниците. Индустрията се надява, че ще увеличи прозрачността и сигурността и ще реши неефективността в търговията и сетълмента.

Vakt постига това чрез дигитализиране и централизиране на планината от документи, изисквана по-рано от всяка от страните по договора.

"Vakt е логистичната ръка ... След като сделката се изпълни чрез нашата книга за записки, тя се прокарва през Vakt. Следващият етап е финансирането", каза Ерен Зекиоглу от Gunvor Group.


Швейцарска сметкаФинансирането, включително цифровите акредитиви, ще бъде осигурено с бъдеща връзка до женевската финансова платформа, Komgo.

Komgo трябва да влезе в продажба преди края на годината и ще се насочи към търговия с пълна гама от стоки - от масло до пшеница. Ръководителят на търговията на Shell, Андрю Смит, каза това за проекта:

Сътрудничеството с нашите съмишленици, някои от ключовите играчи в бранша е най-добрият начин да съчетаем пазарната експертиза и да постигнем необходимия мащаб за стартиране на платформа за цифрови транзакции, която може да промени начина, по който всички правим бизнес.

За първи път бе съобщено за този проект през януари, въпреки че по това време бяха два отделни проекта. Оттогава двата екипа се събраха и Vakt е плод на труда им.

Разбира се, в много по-малък мащаб Великобритания търгува с енергия на блокчейн от април тази година. Жилищните блокове търгуват слънчевата енергия в жилищен комплекс в Хакни, Лондон, чрез платформата за търговия с възобновяеми енергийни източници на Verv.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света