НАЧАЛО Други

Нова швейцарска банка предлага крипто попечителство

МАР. 10, 2019 22:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нова швейцарска банка предлага крипто попечителство

Приемането на Биткойн и крипто, като цяло, е започнало.


Swissquote, група за онлайн банкиране на стойност 618 милиона долара, обяви на 8-ми март, че си партнира с услуга за крипто-попечителство, базирана в Зуг.


Целта на партньорството е да се даде възможност за съхранение на крипто активи.


От платформата твърдят, че институционалните инвеститори, използващи услугата, биха могли да прехвърлят криптовалути от своите външни портфейли към сметката на Swissquote и обратно.


Този ход е част от крипто инициативата на Swissquote. През 2017 г. групата стартира платформа за търговия с криптовалути, която позволява на клиентите си да търгуват с петте най-големи цифрови актива, включително Биткойн , XRP , litecoin и Етериум.

Чрез партньорството си с Crypto Storage, финтех компания, Swissquote гарантира, че отговорността за съхранението на дигитални активи остава във фирма, която знае как да се справи с подобна задача.

Crypto Storage предлага собствено инфраструктурно решение за управление на частни ключове, както физически, така и цифрови, "на най-висок клас хардуерни модули за сигурност", които са подобни на тези, използвани от Швейцарската национална банка.


Crypto Storage гарантира, че сървърите му ще останат в безопасност от физически атаки. Главният изпълнителен директор на стартъпа - Стийн Вандер Стратен - призна, че използвали военни бункери с тайно местоположение. Интересно е да се посочи, че дори ядрена бомба не би могла да навреди на тези бункер, или поне така твърди Стратен.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света