НАЧАЛО Други

Ще изместят ли музикалните NFT проекти платформи като Spotify?

ДЕК. 4, 2021 15:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще изместят ли музикалните NFT проекти платформи като Spotify?

Тъй като популярните услуги за стрийминг на музика като Spotify намаляват голяма част от приходите на музикантите, новите технологии като незаменимите токени (NFT) вероятно ще помогнат на артистите да си върнат справедливия дял, прогнозира Saxo Bank.

Според Outrageous Predictions 2022: Revolution на Saxo Bank, създателите на музика биха се възползвали от базираните на NFT стрийминг платформи, тъй като позволяват разпространение на музика директно на слушателите, без централизирани посредници да начисляват такси.


Крипто анализаторът на Saxo Bank Мадс Еберхард твърди, че основните платформи за стрийминг на музика като Spotify и Apple Music вземат значителен процент, който заедно с комисионната, платена на лейбълите, представлява около 75% или повече от общите приходи.


"Тези модели не насочват таксите на отделните абонати към действителната музика, която отделният абонат слуша", каза Еберхард, добавяйки:


Случаят на използване на NFT може да се окаже особено убедителен в следващата стъпка за технологията за генератори на съдържание в музикалната индустрия, тъй като музикантите се чувстват несправедливо третирани от моделите за споделяне на приходите на настоящите платформи за стрийминг като Spotify и Apple Music.


Анализаторът отбеляза, че базираните на NFT проекти за стрийминг на музика вероятно ще започнат да стартират през 2022 г., включително инициативи като Audius, блокчейн музикална платформа, подкрепена от Katy Perry, The Chainsmokers и Jason Derulo. Базирана на блокчейн, платформата Audius е децентрализиран протокол за споделяне и стрийминг на музика, предназначен да отстрани посредника от музикалната индустрия и да позволи на феновете и създателите да взаимодействат директно помежду си.


За разлика от тях бъдещето на традиционните стрийминг платформи като Spotify е "мрачно", според Saxo Bank. 


Компанията прогнозира, че акциите на Spotify ще паднат с 33% през 2022 г. SPOT вече спада през 2021 г.: стартирайки годината на около $300, акциите на Spotify паднаха до $204 през август, според данни от TradingView. Към момента на писане SPOT се търгува на $229.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
За първи път САЩ имат най-голямата хешираща мощност за копаене на Биткойн


Междувременно приходите на Spotify нарастват стабилно с течение на времето, което отразява голям потенциал за базираните на NFT музикални платформи. Според официалните финансови резултати на Spotify за 2020 г., компанията е генерирала $7.85 милиарда евро ($9.5 милиарда) приходи миналата година, което е 16% увеличение в сравнение с 2019 г. Финансовите показатели на Spotify продължиха да нарастват през 2021 г., като общият брой месечни активни потребители нарасна с 19% на годишна база до 381 милиона през третото тримесечие на 2021 г.Както беше съобщено по-рано, Spotify обръща внимание на индустрията на криптовалутите, търсейки таланти с опит в крипто пространството в края на 2020 г. Фирмата също е напълно наясно с възхода на NFT, тъй като спомена NFT в своя Spotify Wrapped 2021, съставен за потребители на 1-ви декември, 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Facebook и Instagram ще позволят създаването на NFT

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света