НАЧАЛО Други

Щатският долар е на най-високото ниво от 20 години

май 10, 2022 0:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Щатският долар е на най-високото ниво от 20 години

Индексът на щатския долар се повиши до най-високото си ниво от 20 години в понеделник, 9-ти май.

Покачването последва повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв (ФЕД), разпродажбата на борсовите индекси на САЩ и притесненията за забавяне на икономиката.

Този индекс се използва за измерване на стойността на долара спрямо кошница от шест чуждестранни валути, които включват еврото, британската лира, швейцарския франк, японската йена, канадския долар и шведската крона.

Индексът на долара достигна нов връх в понеделник, като решението на ФЕД доведе до рязка разпродажба на пазарите на акции. Европейските валути отслабнаха поради опасенията за растеж, който допълнително подкрепи долара.

Нарастващата инфлация, войната в Украйна и по-строгите блокирания в Пекин и Шанхай накараха инвеститорите да се борят и вероятно да са скептични към други страни, като същевременно вярват, че лихвените проценти в САЩ се повишават.

Какво да очакваме?

Доходността на 10-годишните държавни облигации на САЩ достигна 3.102% в четвъртък, 5-ти май, най-високото ниво от ноември 2018 г. Скоростта на повишаване на лихвите от ФЕД в САЩ очевидно е много по-бърза от техните колеги в други икономики.

Цяла сутрин беше еднопосочна улица, като доходността на държавните облигации се приближава до нивата от 3.2%, а доларът се възползва от това”, каза трейдър в европейска банка в Лондон.

Не Пропускай: Биткойн неизбежно ще падне под $30,000, твърди анализатор

Скоростта на ФЕД, нарастването на доходността и нарастването на щатския долар също могат да бъдат обвързани с риска за глобалния растеж, произхождащ от Украйна и Китай. Този натиск е много по-изразен в Европа и Азия, отколкото в САЩ, така че очакванията за по-нататъшно покачване на долара изглеждат разумни.

Търговците на форекс пазарите (FX) гледат EUR/USD, за да преценят накъде може да върви глобалната икономика. Тези търговци също залагат, че тази година ще настъпи отскок в еврото, което от своя страна ще тласне долара надолу.

Със сигурност е трудно да се предвидят движенията на валутните двойки; обаче, ако ситуацията с войната в Украйна се влоши, би било разумно да се предположи, че може да има ситуация, при която еврото ще падне, докато доларът се покачва. Наблюдаването на тази динамика със сигурност ще гарантира интересно лято на валутните пазари.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене