НАЧАЛО Крипто Крими

Севернокорейски хакери таргетират крипто инвеститори

декември 2, 2018 13:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Севернокорейски хакери таргетират крипто инвеститори

Куон Сеок-Чул, изпълнителен директор на фирмата за киберсигурност Cuvepia, наскоро разкри, че неговата компания е открила 30 нови атаки срещу крипто инвеститори, които според съобщенията са били извършени от севернокорейски хакери.

Според Сеок-Чул, новите мишени на тези атаки са „потребители на портфейли, които инвестират в „цифрови активи.

Той отбеляза също, че проблемът може да е по-сериозен – тъй като фирмата му току-що започна да разглежда въпроса.

По-конкретно, Сеок-Чул вярва, че може да има над 100 атаки срещу потребителите на крипто портфейли, които може да са били организирани от кибер-престъпници, базирани в Северна Корея.

Според „South China Morning Post“ таргетирането на физическите лица, притежаващи виртуални валути като Биткойн , отбелязва отклонение от предишните методи на Севернокорейския режим“.

Обяснявайки защо отделните инвеститори в дигиталните валути могат да бъдат лесно таргетирани, Сеок-Чул каза:

Когато криптовалутните портфейли бъдат хакнати, няма къде да се подадат оплаквания, така че хакерите все повече навлизат в сметки за цифровата валута. Някои от атаките се извършват чрез изпращане на имейл на жертвите със заразени файлове (вирус).

Когато нищо неподозиращите потребители изтеглят тези файлове, които могат да бъдат дегизирани като обикновени файлове, техните компютри могат да бъдат заразени със зловреден скрипт.

Малуерът може да бъде използван за получаване на информация за частния акаунт на потребителя – което може да позволи на хакерите да откраднат средства от техните портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене