НАЧАЛО Крипто Крими

Севернокорейски хакери таргетират крипто инвеститори

ДЕК. 2, 2018 13:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Севернокорейски хакери таргетират крипто инвеститори

Куон Сеок-Чул, изпълнителен директор на фирмата за киберсигурност Cuvepia, наскоро разкри, че неговата компания е открила 30 нови атаки срещу крипто инвеститори, които според съобщенията са били извършени от севернокорейски хакери.


Според Сеок-Чул, новите мишени на тези атаки са "потребители на портфейли, които инвестират в "цифрови активи.


Той отбеляза също, че проблемът може да е по-сериозен - тъй като фирмата му току-що започна да разглежда въпроса.

По-конкретно, Сеок-Чул вярва, че може да има над 100 атаки срещу потребителите на крипто портфейли, които може да са били организирани от кибер-престъпници, базирани в Северна Корея.

Според "South China Morning Post" таргетирането на физическите лица, притежаващи виртуални валути като Биткойн , отбелязва отклонение от предишните методи на Севернокорейския режим".

Обяснявайки защо отделните инвеститори в дигиталните валути могат да бъдат лесно таргетирани, Сеок-Чул каза:
Когато криптовалутните портфейли бъдат хакнати, няма къде да се подадат оплаквания, така че хакерите все повече навлизат в сметки за цифровата валута. Някои от атаките се извършват чрез изпращане на имейл на жертвите със заразени файлове (вирус).

Когато нищо неподозиращите потребители изтеглят тези файлове, които могат да бъдат дегизирани като обикновени файлове, техните компютри могат да бъдат заразени със зловреден скрипт.

Малуерът може да бъде използван за получаване на информация за частния акаунт на потребителя - което може да позволи на хакерите да откраднат средства от техните портфейли.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

Информацията излезе наяве, след като бе установено, че хакнатите имейл адреси се търгуват и продават онлайн на различни хакерски форуми. Всичко това е разкрито от Have I Been Pwned, уебсайт, посветен ...
ОКТ. 23, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света