НАЧАЛО Биткойн

Сериозни загуби за MicroStrategy през последното тримесечие

август 4, 2021 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозни загуби за MicroStrategy през последното тримесечие

MicroStrategy публикува тримесечните си резултати в четвъртък (29.07), от които се виждат сериозни загуби в Биткойн (BTC). Общо компанията натрупва загуба от $689 милиона. Такава загуба е нереализирана загуба, тъй като компанията не е продала BTC.

Рeзкият спад обаче не обезкуражи изпълнителния директор на компанията Майкъл Сейлър. По време на стрийм с инвеститори, Сейлър заяви, че компанията остава ангажирана да купува повече BTC. В допълнение, компанията също има намерение да се съсредоточи върху обучението на фирми и регулаторни органи.

Нашата макро стратегия е да придобиваме и държим Биткойн. Ще помогнем да се обясни Биткойн на регулаторните органи, обществеността и медиите“, казва Сейлър.

Освен това компанията оповести общия дълг, сключен през второто тримесечие. Емитирани са облигации в размер на $500 милиона. Сумата беше използвана изцяло при придобиването на 13,005 BTC през юни. Покупката беше за $489 милиона. В резултат на това компанията стана първата, която надхвърля нивото от 100,000 закупени BTC.

Пред акционерите на MicroStrategy Сейлър каза, че е доволен от инвестицията в BTC. Икономистът сподели, че въпреки негативните новини, икономическата среда се подобрява, сценарий, който все още не е отразен в цената.

Смятаме, че придобиването на Биткойн на този етап ще бъде интелигентен ход. Чувстваме, че има надпревара и се страхувам, че трябва да придобием колкото можем. Изселването от Китай беше наистина добро за Биткойн. Резултатът беше децентрализация на добива по целия свят. В дългосрочен план [това ще се окаже добре] за Биткойн, щатския долар и западните технологии“, казва Сейлър.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Как Grayscale влияе на цената на Биткойн

В крайна сметка Сейлър беше попитан дали MicroStrategy планира да придобие други криптовалути, като Етериум (ETH). Той не отговори директно, но посочи, че досега стратегията на компанията е да се фокусира върху инвестирането в BTC.

Другите области на компанията помогнаха за намаляване на загубите. Общите приходи за второто тримесечие на 2021 г. са $125.4 милиона, което е увеличение от 13.4% в сравнение с второто тримесечие на 2020 г.

Приходите от продуктови лицензи и абонаментни услуги генерират печалба от $32.5 милиона, което е увеличение от 42.3% спрямо същия период на 2020 г. Накрая общият резултат на компанията е загуба от $299 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене