НАЧАЛО Други

Секюрити токените – бъдещето на инвестирането?

декември 23, 2018 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Секюрити токените – бъдещето на инвестирането?

Ако се интересувате от криптовалути, най-вероятно сте забелязали, шума около понятието „ценни книжа“ и как секюрити токените скоро ще превземат финансовия свят.

Ценните книжа могат да бъдат определени като прехвърляеми финансови инструменти или парични договори между страните. Те могат да бъдат издадени от компания или правителство и да предоставят права на собственост, права на дълг или права за покупка, продажба или търговия.

Секюрити токените са цифрови форми на ценни книжа, които се купуват като инвестиция с намерението да се увеличават и да се стигне до печалби. Много експерти прогнозират, че тези нови цифрови ценни книжа ще заемат мястото на акциите и ще доведат до по-цялостно приемане на блокчейн технологията.

Дефинирането на тези ценни книжа е изключително важно за инвеститорите поради различните закони и разпоредби, които биха могли да променят стойността на техните средства.

Тестът „Хауи“ е създаден за определяне дали актива е ценна книга. Тестът произхожда от делото от 1964 година на Върховния съд – SEC срещу Хауи и оттогава се използва и до ден днешен. Тестът определя актив като обезпечение, ако са спазени четири условия. Има инвестиция на пари, има очакване за печалба от инвестицията, инвестирането на пари е в общо предприятие, а всяка печалба идва от усилията на промоутър или трета страна.

По принцип, всеки крипто токен, който премине теста Хауи, ще подлежи на правителствено регулиране. Тези дигитални активи няма да служат за целите на изпълнение на задача или предоставяне на помощ, а просто действат като представяне на собственост.

Блокчейн технологията позволява на света на криптовалутите да се свърже с традиционните индустрии като недвижимите имоти или добива и притежаването на благородни метали, и други ресурси. Последиците от токенизацията на ценни книжа биха могли да означат пълно разрушаване на инвестиционния свят.

За да могат крипто инвеститорите да измъкнат най-много от всеки токен, те трябва да му знаят статуса. А securities.io е всеобхватна медия и сайт, в който са изброени токените и къедето се предоставя на потребителите най-актуалната информация за цифровите ценни книжа.

Според главния изпълнителен директор Антоан Тардиф, секюрити токените са ключът към привличането на големи финансови институции и сериозни частни инвеститори.

Той твърди, че функционалните (ютилити) токени не се възприемат като устойчиви инвестиции от страна на силите във финансовия сектор и че разпространението на информация за най-обещаващите секюрити токени би могло да насърчи сериозно участие в блокчейн и крипто.

С пускането на tZero, секюрити токенът на Overstock.com, през лятото на 2019 година, може да започнем да виждаме, че броят на цифровите ценни книжа нараства експоненциално. Тъй като финансовият свят се обръща към токенизирани и дигитални ценни книжа, сайтове, подобни на securities.io, където може да се разчита на новини за статуса на токените, те трябва да бъдат ползвани от всеки инвеститор.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене