НАЧАЛО Други

Секюрити токените - бъдещето на инвестирането?

ДЕК. 23, 2018 16:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Секюрити токените - бъдещето на инвестирането?

Ако се интересувате от криптовалути, най-вероятно сте забелязали, шума около понятието „ценни книжа“ и как секюрити токените скоро ще превземат финансовия свят.


Ценните книжа могат да бъдат определени като прехвърляеми финансови инструменти или парични договори между страните. Те могат да бъдат издадени от компания или правителство и да предоставят права на собственост, права на дълг или права за покупка, продажба или търговия.

Секюрити токените са цифрови форми на ценни книжа, които се купуват като инвестиция с намерението да се увеличават и да се стигне до печалби. Много експерти прогнозират, че тези нови цифрови ценни книжа ще заемат мястото на акциите и ще доведат до по-цялостно приемане на блокчейн технологията.


Дефинирането на тези ценни книжа е изключително важно за инвеститорите поради различните закони и разпоредби, които биха могли да променят стойността на техните средства.


Тестът "Хауи" е създаден за определяне дали актива е ценна книга. Тестът произхожда от делото от 1964 година на Върховния съд - SEC срещу Хауи и оттогава се използва и до ден днешен. Тестът определя актив като обезпечение, ако са спазени четири условия. Има инвестиция на пари, има очакване за печалба от инвестицията, инвестирането на пари е в общо предприятие, а всяка печалба идва от усилията на промоутър или трета страна.

По принцип, всеки крипто токен, който премине теста Хауи, ще подлежи на правителствено регулиране. Тези дигитални активи няма да служат за целите на изпълнение на задача или предоставяне на помощ, а просто действат като представяне на собственост.

Блокчейн технологията позволява на света на криптовалутите да се свърже с традиционните индустрии като недвижимите имоти или добива и притежаването на благородни метали, и други ресурси. Последиците от токенизацията на ценни книжа биха могли да означат пълно разрушаване на инвестиционния свят.

За да могат крипто инвеститорите да измъкнат най-много от всеки токен, те трябва да му знаят статуса. А securities.io е всеобхватна медия и сайт, в който са изброени токените и къедето се предоставя на потребителите най-актуалната информация за цифровите ценни книжа.


Според главния изпълнителен директор Антоан Тардиф, секюрити токените са ключът към привличането на големи финансови институции и сериозни частни инвеститори.


Той твърди, че функционалните (ютилити) токени не се възприемат като устойчиви инвестиции от страна на силите във финансовия сектор и че разпространението на информация за най-обещаващите секюрити токени би могло да насърчи сериозно участие в блокчейн и крипто.

С пускането на tZero, секюрити токенът на Overstock.com, през лятото на 2019 година, може да започнем да виждаме, че броят на цифровите ценни книжа нараства експоненциално. Тъй като финансовият свят се обръща към токенизирани и дигитални ценни книжа, сайтове, подобни на securities.io, където може да се разчита на новини за статуса на токените, те трябва да бъдат ползвани от всеки инвеститор.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света