НАЧАЛО Други

Седем европейски града ще започнат да работят с IOTA, един от които е в България

ЮЛИ. 10, 2018 20:52 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Седем европейски града ще започнат да работят с IOTA, един от които е в България

България е една от седемте държави основателки на IOTA (Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации), където членуват 44 данъчни администрации.


IOTA е международна организация, която осигурява форум за обмен на информация и добри практики, и създаване на мрежи от експерти в различни области от данъчното облагане. Мисията на Организацията е да подпомага сътрудничеството между данъчните администрации в Европейския регион и да подкрепя тяхното развитие съобразно индивидуалните им нужди.


+CityxChange ще тества технологията IOTA (MIOTA) Tangle в интелигентен градски проект, който току-що получи зелена светлина и финансиране от Европейския съюз.


След успешното партньорство с Тайпе, за да създаде първия проект за интелигентен град, базиран на блокчейн, IOTA заедно с +CityxChange ще поеме това много по-голямо предизвикателство през следващите пет години.

Проектът ще работи с градовете Тронхайм, Лимерик, Aлба Юлия, Писек, Сестао, Вору, и българския Смолян, за да станат интелигентни, положително-енергийни градове с цел да се използват цифровите услуги, за да генерират повече енергия, отколкото консумират и да споделят опита си с градове от цяла Европа.

IOTA, като част от този мечтателски проект, има още една възможност мрежата да докаже своята полезност в ситуация, в реалния свят, пред масовата аудитория. Платформата ще играе ключова роля в проекта +CityxChange, като предлага подкрепа за вземане на решения и осигурява инструментите, които участниците изискват да бъде успешно. Надеждата е крайният резултат да бъде положителен енергиен блок, който намалява използването на енергия и разхищаването, използвайки peer-to-peer търговия чрез гъвкав местен депозитар.

Тъй като това е обществен проект, +CityxChange търси промяна отгоре до долу, при поведението на местните власти в потреблението на енергия. Според ръководителя на бизнес развитието в IOTA, Уилфред Пимента:

Интелигентните градове са едни от най-бързо развиващите се междусекторни сфери на иновации за IOTA. Като се основаваме на нашата работа и партньорства в областта на мобилността, енергията или пазара на данни, тези интелигентни градски екосистеми обединяват всичко. Консорциумът +CityxChange събира много публични и частни партньори около една амбициозна инициатива за открита иновация и съвместно създаване. Това съвпада на 100% с визията на Фондация IOTA и нямаме търпение да започне.

Под ръководството на Норвежкия университет за наука и технологии (NTNU), тези седем града ще разработят и тестват нови решения заедно с впечатляващ списък от 11 големи предприятия, 9 малки и средни предприятия, 3 организации с нестопанска цел и 2 университета:

IES R & D, Powel AS, Университет в Лимерик, Енергийна агенция Пловдив, Future Analytics Consulting, Research2Market Solutions, ISOCARP, Trønder Energi Kraft AS, ABB Norway, ATB, АVIS Budget Group, Statkraft Varme AS, ESB Innovation RoI Ltd, ESB Networks, Ove Arup & Partners SAU, FourC AS, R.Kjeldsberg, SmartMower, Space Engaged, Collaborativa, Officinae Verdi, Фондация IOTA, NHP Eiendom и GKinetic Energy Ltd.

Проектът се очаква да стартира на 1 януари 2019 г. Целият проект ще бъде финансиран съвместно с 20 млн. Евро, идващи от Европейската програма за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020". Това ще бъде съчетано с 10 млн. Евро от някои от партньорите по проекта, които ще осигурят внедряването им в първите два проекта на градовете Лимерик и Трондхайм.

Успешното предприемане на проект с такъв размер може да доведе до разрушаване или подобряване на платформата на IOTA. Успехът може да доведе до масово приемане на платформата от малки и големи фирми в Европа и света. Съосновател и съпредседател на Фондация IOTA, David Sønstebø добавя:

Фондацията е развълнувана от одобрението на първия официален "Хоризонт 2020" проект, в който активно участваме. Да можеш да изследваш и демонстрираш полезността на IOTA в контекста на интелигентния град, в много градове в цяла Европа, ще бъде изключително ценно. Фактът, че NTNU, най-големият университет в Норвегия, е начело на тези усилия е огромен. Ние имаме добри отношения с NTNU и община Тронхайм от доста време и Фондацията очаква това сътрудничество да укрепи нашите връзки и резултати. Като норвежец, аз лично съм изключително развълнуван за този проект.

Криптовалутата на IOTA не реагира на новините, като спада с още 4,8% през деня и се търгува на малко над $1.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света