НАЧАЛО Други

SEC започна разследване срещу главата на OpenAI

01.03.2024 19:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC започна разследване срещу главата на OpenAI

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) проучва вътрешната комуникация на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман, след като миналата година управителният съвет временно го отстрани заради предполагаема липса на откритост.

В момента Комисията по ценни книжа и борси разследва вътрешните комуникации на Олтман, за да установи дали на инвеститорите на компанията е била предоставена точна информация.

Това разследване, което не е оповестено преди, включва проверка на вътрешни документи от настоящи и бивши служители и директори на OpenAI. През декември Комисията по ценните книжа и борсите издаде призовка до OpenAI след решението на борда на директорите да отстрани Олтман като главен изпълнителен директор и член на борда през ноември. Бордът се позова на опасения относно комуникацията на Олтман, без да предоставя конкретни подробности.

Алтман беше възстановен на поста главен изпълнителен директор скоро след отстраняването си, въпреки че не влезе отново в борда. Разследването, водено от служители на Комисията по ценните книжа и борсите в Ню Йорк, предизвика искания за запазване на вътрешни документи от висши служители на OpenAI.

Разследването на SEC се фокусира върху потенциални нарушения на законите, забраняващи подвеждането на инвеститорите, независимо дали набирането на средства се извършва на публични или частни пазари. Заслужава да се отбележи, че SEC често приключва разследванията без официални обвинения в нарушения.

Източници, запознати с разследването, смятат, че то е логичен отговор на опасенията, изразени от бившия управителен съвет на OpenAI. Въпреки това SEC не е посочила конкретни подвеждащи изявления или съобщения от страна на Олтман.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва повечето азиатски валути

Основните азиатски валути, на които преди се гледаше като на потенциални претенденти за надмощие на щатския долар, сега се сблъскват със значителни затруднения на валутните пазари.

16.04.2024 11:00 2 мин. четене

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.