НАЧАЛО Регулации

SEC ще погнат крипто борсите, според адвокат на Ripple

април 4, 2022 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC ще погнат крипто борсите, според адвокат на Ripple

Адвокат, представляващ Ripple в делото на компанията срещу Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), прогнозира, че регулаторът скоро ще се насочи към крипто борсите, според скорошен туит.

Джон Дийтън, съветник на Ripple (XRP), коментира продължаващото съдебно дело между SEC и Ripple Labs в Twitter. Тъй като делото изглежда достига своето (обнадеждаващо) заключение, ответниците по делото се опитват да продължат напред с обобщена преценка за това дали XRP е ценна книга и дали защитата по справедливо предизвестие е жизнеспособна.

Въпреки това, комисията причини повече забавяния, предизвиквайки някои от най-суровите комуникации, наблюдавани досега в съдебно дело от такъв мащаб.

Този туит идва малко след като SEC предложи нови правила, изискващи платформите да включват справедливата стойност на дигиталните активи, които държат за потребителите в балансите си.

Защо крипто борсите могат да бъдат следващите?

Дийтън твърди, че това е първата стъпка в хода на регулатора да заведе дела срещу тези борси и може да видим случаи още това лято.

Не ИзпускайПрокурор иска 40,000 години затвор за крипто измама

Изглежда, че скорошното предложение, издаденo от комисията, засяга крипто борсите, DeFi платформите и доставчиците на попечителски услуги като цяло. Консултативното становище обаче не успя да предостави така необходимата яснота, която се очаква от общността.

Вместо това предложените правила допълват и без това сложната и неясна регулаторна рамка. В предложението SEC посочи няколко риска, свързани със защитата на крипто активи, и цитира доклад от 2020 г. за откраднати активи от крипто платформи през 2018 г.

Въпреки това регулаторът също така призна, че е отказал да предостави регулаторна яснота. Още през януари председателят на SEC Гари Генслер заяви, че комисията ще проучи по-внимателно промените през 2022 г.

Ще надхвърли ли SEC своя обхват на правомощия?

Въпреки че това признание може да е първата стъпка в хода за създаване на регулаторна рамка, има опасения, че надзорният орган ще разшири обхвата на своите правомощия.

С новите насоки всички дигитални активи, притежавани от инвеститори на дадена платформа, ще се считат за активи на платформата. Това ще засегне най-вече балансите на компаниите и ще ги постави под контрола на SEC.

ПРОЧЕТИ ОЩЕРаул Пал има големи очаквания за Solana (SOL)

Съгласно изискванията за регистрация на SEC, всяка компания с повече от $50 милиона в активи незабавно попада в обхвата на регулатора.

По този начин доставчиците на ликвидност и автоматизираните маркет мейкъри може да нямат друг избор, освен да се регистрират в SEC, ако дигиталните активи бъдат добавени към техния баланс. Все още има други предложения, като например включване на участници на крипто пазара, особено в определението за дилъри или търговци на държавни ценни книжа.

В крайна сметка това означава, че те ще трябва да се регистрират в SEC и да спазват федералните закони за ценни книжа и регулаторните задължения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене