НАЧАЛО Алткойни Биткойн

SEC преразглежда предложението на Bitwise за Биткойн ETF

НОЕ. 19, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC преразглежда предложението на Bitwise за Биткойн ETF

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) преразглежда решението си да отхвърли предложението за BTC борсово търгуван фонд от “Bitwise Asset Management” и “NYSE Arca”.

В съобщение от 18-ти ноември Комисията заяви, че предложението за ETF, от Bitwise Asset Management и NYSE Arca, ще се върне за преглед, след като по-рано бе отхвърлено, защото не отговаря на необходимите изисквания.


През октомври, американските регулатори заявиха, че жалбоподателите не отговарят на необходимите изисквания за евентуални пазарни манипулации и незаконни дейности. 


По това време SEC пише:


Комисията не одобрява тази предложена промяна на правилата, тъй като, както беше обсъдено по-долу, NYSE Arca не е спазила отговорността си съгласно Закона за борсите и Правилата на Комисията, за да демонстрира, че нейното предложение е в съответствие с изискванията на Закона за борсите, раздел 6 (б) (5), и по-специално изискването правилата на националната борса на ценни книжа да бъдат проектирани така, че да предотвратяват измамни и манипулативни действия и практики.

Едно от основните притеснения на регулатора при оценката на нови стокови ETF-ове е установяването дали базовият пазар е устойчив на манипулация. В заповедта, в която SEC отхвърли заявлението на “Bitwise”, комисарите написаха, че доказателствата не подкрепят твърдението, че “истинският” спот пазар за Биткойн е достатъчно устойчив на манипулации, когато “фалшивите и / или неикономическите данни са премахнати".


Днес обаче регулаторът обяви, че преразглежда предложението, така че за пореден път всяка страна или лице може да подаде изявление в подкрепа или в противовес на действията, предприети съгласно делегирани правомощия, не по-късно от 18-ти декември 2019 г. 


Освен това SEC посочва, че отказът на предложението за ETF ще остане в сила, докато протича прегледа.


Чарлз Лу, изпълнителен директор на протокола за конфиденциална книга “Findora”, наскоро спомена, че за крипто ETF процесът едва ли ще бъде бърз:


За да може предложение за Биткойн ETF да получи одобрението на SEC, спонсорът ще трябва да докаже, че истинско движение на цените се случва, за разлика от манипулирането на пазара.


Лу не вярваше, че това ще се случи в близко бъдеще, добавяйки: SEC ще изисква споразумения за споделяне на данни от надзор със значителни борси за криптовалути - изискване, с което малко платформи с чуждестранно седалище ще се съгласят.


Професионалистите от индустрията изглежда показват определено ниво на сдържан оптимизъм, вярвайки, че в даден момент криптовалутата ще скочи значително.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

$340 милиона в MakerDAO oбезпечения можеха да бъдат лесно откраднати

Това стана след като известен софтуерен инженер разкри, че злонамерен актьор с достатъчно Maker (MKR) може да открадне всички обезпечения в MakerDAO, вземайки със себе си над 340 милиона долара.&nb...
ДЕК. 11, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво може да се случи с Биткойн през 2020 година?

Днес ще разгледаме ценовата прогноза за BTC на основателя на вече несъществуващия онлайн пазар за наркотици Silk Road. Рос Улбрихт наскоро прогнозира, че цената на флагманската криптовалута може ...
ДЕК. 11, 2019 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазете се от твърде екстравагантни прогнози за Биткойн, предупреждава Су Джу

Изпълнителният директор на “Three Arrow Capital”, хедж фонд, базиран в Сингапур, фокусиран върху развиващите се пазари, предупреждава търговците, фокусирани върху съотношението между запасите и потока...
ДЕК. 11, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

LocalBitcoins поставя рекорд на обемите в Аржентина

Това стана след съобщението на президента Тръмп, че САЩ възнамеряват да определят тарифи за внос на аржентински метал.Новият максимум идва като кулминация на увеличаващите се обеми на BTC на местните ...
ДЕК. 11, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света