НАЧАЛО Алткойни Биткойн

SEC преразглежда предложението на Bitwise за Биткойн ETF

НОЕ. 19, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC преразглежда предложението на Bitwise за Биткойн ETF

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) преразглежда решението си да отхвърли предложението за BTC борсово търгуван фонд от “Bitwise Asset Management” и “NYSE Arca”.

В съобщение от 18-ти ноември Комисията заяви, че предложението за ETF, от Bitwise Asset Management и NYSE Arca, ще се върне за преглед, след като по-рано бе отхвърлено, защото не отговаря на необходимите изисквания.


През октомври, американските регулатори заявиха, че жалбоподателите не отговарят на необходимите изисквания за евентуални пазарни манипулации и незаконни дейности. 


По това време SEC пише:


Комисията не одобрява тази предложена промяна на правилата, тъй като, както беше обсъдено по-долу, NYSE Arca не е спазила отговорността си съгласно Закона за борсите и Правилата на Комисията, за да демонстрира, че нейното предложение е в съответствие с изискванията на Закона за борсите, раздел 6 (б) (5), и по-специално изискването правилата на националната борса на ценни книжа да бъдат проектирани така, че да предотвратяват измамни и манипулативни действия и практики.

Едно от основните притеснения на регулатора при оценката на нови стокови ETF-ове е установяването дали базовият пазар е устойчив на манипулация. В заповедта, в която SEC отхвърли заявлението на “Bitwise”, комисарите написаха, че доказателствата не подкрепят твърдението, че “истинският” спот пазар за Биткойн е достатъчно устойчив на манипулации, когато “фалшивите и / или неикономическите данни са премахнати".


Днес обаче регулаторът обяви, че преразглежда предложението, така че за пореден път всяка страна или лице може да подаде изявление в подкрепа или в противовес на действията, предприети съгласно делегирани правомощия, не по-късно от 18-ти декември 2019 г. 


Освен това SEC посочва, че отказът на предложението за ETF ще остане в сила, докато протича прегледа.


Чарлз Лу, изпълнителен директор на протокола за конфиденциална книга “Findora”, наскоро спомена, че за крипто ETF процесът едва ли ще бъде бърз:


За да може предложение за Биткойн ETF да получи одобрението на SEC, спонсорът ще трябва да докаже, че истинско движение на цените се случва, за разлика от манипулирането на пазара.


Лу не вярваше, че това ще се случи в близко бъдеще, добавяйки: SEC ще изисква споразумения за споделяне на данни от надзор със значителни борси за криптовалути - изискване, с което малко платформи с чуждестранно седалище ще се съгласят.


Професионалистите от индустрията изглежда показват определено ниво на сдържан оптимизъм, вярвайки, че в даден момент криптовалутата ще скочи значително.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Мениджър на активи от Ню Йорк набра $190 милиона за Биткойн фонд

Биткойн фондът има 24 неназовани инвеститори и първоначално е регистриран в Комисията по ценни книжа и борси през 2018 г. Отначало успява да набере $31 милиона от трима инвеститори, а през 2019 г. е...
ЮЛИ. 2, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi пазарът нараства докато Биткойн не успя да пробие $ 9,300

Цената се отдръпна и не успя да пробие нивото, а междувременно DeFi пазара е в силен подем, като редица криптовалути отчетоха двуцифрени печалби в рамките на деня. Флагманската криптовалута не ус...
ЮЛИ. 2, 2020 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още един кит премести стотици милиони в Биткойн

Приблизително $ 200 милиона в BTC бяха прехвърлени, след като над $ 900 милиона бяха преместени само преди няколко дни. В рамките на последните няколко дни, китовете преместиха общо 122,857 Битк...
ЮЛИ. 1, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предстоят волатилни движения за цената на Биткойн

Биткойн демонстрира сила като се стрелна над $ 9,200 към затварянето на деня, но към момента на писане на статията криптовалутата се търгува под $ 9,200. Цената остава под 20-дневната подвижна ...
ЮЛИ. 30, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света