НАЧАЛО Крипто Крими

SEC прекрати измамно ICO, което фалшифицира одобрението на регулаторния орган

октомври 12, 2018 17:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC прекрати измамно ICO, което фалшифицира одобрението на регулаторния орган

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ съобщи в четвъртък, че е получила извънредна заповед за спиране на първоначално предлагане на монети (ICO), която твърди, че е получила одобрение от SEC.

Според жалбата, подадена под печат на 3-и октомври, Blockvest LLC и нейният основател – Реджиналд Бъди Ринголд III, известен като Разул Абдул Рахим Ел – казаха на потенциалните инвеститори на ICO, че компанията е „регистрирана“ в SEC и е била „одобрена“ от агенцията заедно с други регулаторни органи. Това, заедно с други твърдения, които направи Blockvest, не беше вярно.

Blockvest и Ринголд заявяват, че тяхното ICO е „регистрирано“ и „одобрено“ от SEC и други регулаторни органи, дори и да използва печата на SEC за популяризиране на предлагането. Нито едно от тези неща не е вярно: SEC не е одобрил, упълномощил или утвърдил по друг начин обвиняеми, техните субекти и техните ICO. Обвиняемите твърдят, че са „партньори“ и „одитирани от“ Deloitte Touche Tohmatsu Limited („Делойт“) – което те не са.

Ринголд създаде фиктивна регулаторна агенция, „Blockchain Exchange Commission“, чието лого отговаряше точно на това на SEC и беше свързана с официалния уебсайт на правителствената агенция.

„Ние твърдим, че това ICO използва както печат на SEC, така и измислен крипто регулаторен орган, за да подмами инвеститорите да вярват, че ICO-то е одобрено от регулаторните органи“, каза Робърт А. Коен, началник на кибер звеното на SEC Enforcement Division. „SEC не одобрява инвестиционните продукти и инвеститорите трябва да са много скептични към всякакви твърдения, които предполагат друго.“

Ако SEC не получи съдебно разпореждане за блокиране на ICO-то на Blockvest, агенцията заяви, че Ринголд щеше да се яви на конференцията за ICO в Лос Анджелис, където вероятно щеше да продължи да продава своя крипто токен чрез измамни средства.

Действията на SEC срещу Blockvest идва скоро след като CFTC подаде обвинения срещу схема за измами с криптовалути, чиито оператори се представят за CFTC регулатори и фалшивицираха документи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене