НАЧАЛО Крипто Крими

SEC прекрати измамно ICO, което фалшифицира одобрението на регулаторния орган

ОКТ. 12, 2018 17:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC прекрати измамно ICO, което фалшифицира одобрението на регулаторния орган

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ съобщи в четвъртък, че е получила извънредна заповед за спиране на първоначално предлагане на монети (ICO), която твърди, че е получила одобрение от SEC.

 


Според жалбата, подадена под печат на 3-и октомври, Blockvest LLC и нейният основател - Реджиналд Бъди Ринголд III, известен като Разул Абдул Рахим Ел - казаха на потенциалните инвеститори на ICO, че компанията е "регистрирана" в SEC и е била "одобрена" от агенцията заедно с други регулаторни органи. Това, заедно с други твърдения, които направи Blockvest, не беше вярно.


Blockvest и Ринголд заявяват, че тяхното ICO е "регистрирано" и "одобрено" от SEC и други регулаторни органи, дори и да използва печата на SEC за популяризиране на предлагането. Нито едно от тези неща не е вярно: SEC не е одобрил, упълномощил или утвърдил по друг начин обвиняеми, техните субекти и техните ICO. Обвиняемите твърдят, че са "партньори" и "одитирани от" Deloitte Touche Tohmatsu Limited ("Делойт") - което те не са.

Ринголд създаде фиктивна регулаторна агенция, "Blockchain Exchange Commission", чието лого отговаряше точно на това на SEC и беше свързана с официалния уебсайт на правителствената агенция.

"Ние твърдим, че това ICO използва както печат на SEC, така и измислен крипто регулаторен орган, за да подмами инвеститорите да вярват, че ICO-то е одобрено от регулаторните органи", каза Робърт А. Коен, началник на кибер звеното на SEC Enforcement Division. "SEC не одобрява инвестиционните продукти и инвеститорите трябва да са много скептични към всякакви твърдения, които предполагат друго."

Ако SEC не получи съдебно разпореждане за блокиране на ICO-то на Blockvest, агенцията заяви, че Ринголд щеше да се яви на конференцията за ICO в Лос Анджелис, където вероятно щеше да продължи да продава своя крипто токен чрез измамни средства.

Действията на SEC срещу Blockvest идва скоро след като CFTC подаде обвинения срещу схема за измами с криптовалути, чиито оператори се представят за CFTC регулатори и фалшивицираха документи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света