НАЧАЛО Крипто Крими

SEC прекрати измамно ICO, което фалшифицира одобрението на регулаторния орган

ОКТ. 12, 2018 17:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC прекрати измамно ICO, което фалшифицира одобрението на регулаторния орган

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ съобщи в четвъртък, че е получила извънредна заповед за спиране на първоначално предлагане на монети (ICO), която твърди, че е получила одобрение от SEC.


Според жалбата, подадена под печат на 3-и октомври, Blockvest LLC и нейният основател - Реджиналд Бъди Ринголд III, известен като Разул Абдул Рахим Ел - казаха на потенциалните инвеститори на ICO, че компанията е "регистрирана" в SEC и е била "одобрена" от агенцията заедно с други регулаторни органи. Това, заедно с други твърдения, които направи Blockvest, не беше вярно.


Blockvest и Ринголд заявяват, че тяхното ICO е "регистрирано" и "одобрено" от SEC и други регулаторни органи, дори и да използва печата на SEC за популяризиране на предлагането. Нито едно от тези неща не е вярно: SEC не е одобрил, упълномощил или утвърдил по друг начин обвиняеми, техните субекти и техните ICO. Обвиняемите твърдят, че са "партньори" и "одитирани от" Deloitte Touche Tohmatsu Limited ("Делойт") - което те не са.

Ринголд създаде фиктивна регулаторна агенция, "Blockchain Exchange Commission", чието лого отговаряше точно на това на SEC и беше свързана с официалния уебсайт на правителствената агенция.

"Ние твърдим, че това ICO използва както печат на SEC, така и измислен крипто регулаторен орган, за да подмами инвеститорите да вярват, че ICO-то е одобрено от регулаторните органи", каза Робърт А. Коен, началник на кибер звеното на SEC Enforcement Division. "SEC не одобрява инвестиционните продукти и инвеститорите трябва да са много скептични към всякакви твърдения, които предполагат друго."

Ако SEC не получи съдебно разпореждане за блокиране на ICO-то на Blockvest, агенцията заяви, че Ринголд щеше да се яви на конференцията за ICO в Лос Анджелис, където вероятно щеше да продължи да продава своя крипто токен чрез измамни средства.

Действията на SEC срещу Blockvest идва скоро след като CFTC подаде обвинения срещу схема за измами с криптовалути, чиито оператори се представят за CFTC регулатори и фалшивицираха документи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакват и ребрандират канали в YouTube с цел крипто измами

Нов доклад, споделен от групата за анализ на заплахите (TAG) на Google, подчертава продължаваща фишинг кампания срещу създатели в YouTube, която обикновено води до компрометиране и продажба на канали ...
ОКТ. 25, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

Информацията излезе наяве, след като бе установено, че хакнатите имейл адреси се търгуват и продават онлайн на различни хакерски форуми. Всичко това е разкрито от Have I Been Pwned, уебсайт, посветен ...
ОКТ. 23, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света