Home

SEC отхвърли оспорването на Ripple за високата глоба от $2 милиарда

16.06.2024 23:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC отхвърли оспорването на Ripple за високата глоба от $2 милиарда

На 13 юни Ripple се позова на споразумението на SEC с Terraform Labs, като предложи санкция в размер на „не повече от $10 милиона“, което е значително по-малко от гражданската санкция в размер на $876.3 милиона, предложена от SEC.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) отхвърли искането на Ripple Labs за намаляване на санкцията с аргумента, че предложената от компанията сума е доста недостатъчна.

В писмо до съдия Анализа Торес от Окръжния съд на САЩ за Южния район на Ню Йорк от 14 юни SEC оспорва искането на Ripple, като обръща внимание на своето споразумение за $4.5 милиарда с Terraform Labs и съоснователя До Куон, което включва гражданска санкция в размер на $420 милиона. При това споразумение бяха взети предвид несъстоятелността на Terraform, съгласието ѝ да възстанови разходите на инвеститорите и уволнението на ръководителите, отговорни за нарушенията.

Комисията отхвърли като несъстоятелно сравнението на Ripple с гражданската санкция от $420 милиона на Terraform, която е равна на 1.27% от брутните продажби на компанията, равняващи се на $33 милиарда. Вместо това SEC заяви, че санкцията на Terraform се основава на брутната печалба от престъпното поведение, възлизащо на над $3.5 милиарда, което води до съотношение на санкцията от почти 12 %.

SEC твърди, че прилагането на същото съотношение към брутната печалба на Ripple в размер на $876.3 милиона би довело до санкция в размер на $102.6 милиона, която Комисията счита за недостатъчна, за да изпълни законовите цели на гражданските санкции.

Предложените санкции за Ripple възлизат на близо $2 милиарда, включително $198.2 милиона под формата на наказателна лихва, гражданска санкция в размер на $876.3 милиона и още $876.3 милиона под формата на плащане за освобождаване от отговорност.

Гражданска санкция или гражданска глоба е финансова санкция, наложена от държавна агенция като компенсация за неправомерни действия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.