НАЧАЛО Крипто Крими

SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

ЮЛИ. 4, 2018 12:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

Комисията за ценни книжа и борси (SEC) обвини адвокат и бизнесмен на адвокатска кантора, за възползване от незаконни продажби на акции на дружество, претендирайки, че има бизнес, свързан с блокчейн.


За адвокат T.J. Jesky и бизнес мениджърът на неговата адвокатска кантора Mark F. DeStefano се твърди, че са реализирали приблизително 1,4 млн. Долара печалби от продажбата на акции в UBI Blockchain Internet Ltd. между 26 декември 2017 г. и 5 януари 2018 г. След това SEC временно прекрати търговията с акциите на UBI Blockchain заради притесненията, че твърденията, направени в рамките на SEC документите, са били неточни, както и "необичайна и необяснима пазарна активност".

"Този случай е отличен пример за това защо SEC са предупредили дребните инвеститори да бъдат предпазливи, преди да купуват акции в компании, които изведнъж твърдят, че имат блокчейн бизнес", каза Robert A. Cohen, началник на кибер отдела на SEC.

Този случай включваше както спиране на търговията, така и хора, притежаващи ограничени акции, които се опитаха да се възползват от драматичното увеличение на цените с незаконни продажби на акции, които нарушиха регистрационната декларация.

Жителите на Невада Jesky и DeStefano са получили 72 000 ограничени акции на UBI BLOCKCHAIN през октомври 2017 г. по силата на споразумението, че могат да продадат акциите на стойност $0.70, както е посочено в регистрационната декларация.


Въпреки това, двойката вече е обвинена, че продава акциите, които са доста над пазарните цени, за да направи незаконна печалба, като цените варират от $ 21,12 до $ 48,40 по време на необичаен скок в цената на UBI Blockchain.


SEC подаде жалба в федерален съд в Ню Йорк, с която обвини Jesky и DeStefano с нарушение на разпоредбите за регистрация на федералните закони за ценните книжа. Двамата са се съгласили да върнат 1.4 милиона долара, да платят $ 188,682 като санкции и да бъдат обект на постоянни разпореждания по делото. По това време обаче нито са признали, нито са отричали твърденията, че са се занимавали с незаконни продажби на акции.

Разследването се координира от Специализираната група за борба с измамите на Microcap и кибернетичното звено. Случаят е най-скорошният в дълга поредица от действия, предприети от SEC, включващи престъпления, свързани с блокчейн и крипто, попадащи под тяхната юрисдикция - правителственият регулатор е издал над 80 призовки за крипто дружества през тази година и таксувал множество основатели на ICO измами и други незаконни дейности. Групата работи за определяне на кои крипто токени ще бъдат класифицирани като ценни книжа.

Класификацията би могла да окаже значително въздействие върху пазара, което може да доведе до обратното преследване на основателите на ICO и дори на инвеститорите, за които е установено, че продават ценни книжа, описани по това време, като utility токени, прикрепени към фазата на развитие на крипто-блокчейн платформите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света