НАЧАЛО Крипто Крими

SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

ЮЛИ. 4, 2018 12:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

Комисията за ценни книжа и борси (SEC) обвини адвокат и бизнесмен на адвокатска кантора, за възползване от незаконни продажби на акции на дружество, претендирайки, че има бизнес, свързан с блокчейн.

 


За адвокат T.J. Jesky и бизнес мениджърът на неговата адвокатска кантора Mark F. DeStefano се твърди, че са реализирали приблизително 1,4 млн. Долара печалби от продажбата на акции в UBI Blockchain Internet Ltd. между 26 декември 2017 г. и 5 януари 2018 г. След това SEC временно прекрати търговията с акциите на UBI Blockchain заради притесненията, че твърденията, направени в рамките на SEC документите, са били неточни, както и "необичайна и необяснима пазарна активност".

"Този случай е отличен пример за това защо SEC са предупредили дребните инвеститори да бъдат предпазливи, преди да купуват акции в компании, които изведнъж твърдят, че имат блокчейн бизнес", каза Robert A. Cohen, началник на кибер отдела на SEC.

Този случай включваше както спиране на търговията, така и хора, притежаващи ограничени акции, които се опитаха да се възползват от драматичното увеличение на цените с незаконни продажби на акции, които нарушиха регистрационната декларация.

Жителите на Невада Jesky и DeStefano са получили 72 000 ограничени акции на UBI BLOCKCHAIN през октомври 2017 г. по силата на споразумението, че могат да продадат акциите на стойност $0.70, както е посочено в регистрационната декларация.


Въпреки това, двойката вече е обвинена, че продава акциите, които са доста над пазарните цени, за да направи незаконна печалба, като цените варират от $ 21,12 до $ 48,40 по време на необичаен скок в цената на UBI Blockchain.


SEC подаде жалба в федерален съд в Ню Йорк, с която обвини Jesky и DeStefano с нарушение на разпоредбите за регистрация на федералните закони за ценните книжа. Двамата са се съгласили да върнат 1.4 милиона долара, да платят $ 188,682 като санкции и да бъдат обект на постоянни разпореждания по делото. По това време обаче нито са признали, нито са отричали твърденията, че са се занимавали с незаконни продажби на акции.

Разследването се координира от Специализираната група за борба с измамите на Microcap и кибернетичното звено. Случаят е най-скорошният в дълга поредица от действия, предприети от SEC, включващи престъпления, свързани с блокчейн и крипто, попадащи под тяхната юрисдикция - правителственият регулатор е издал над 80 призовки за крипто дружества през тази година и таксувал множество основатели на ICO измами и други незаконни дейности. Групата работи за определяне на кои крипто токени ще бъдат класифицирани като ценни книжа.

Класификацията би могла да окаже значително въздействие върху пазара, което може да доведе до обратното преследване на основателите на ICO и дори на инвеститорите, за които е установено, че продават ценни книжа, описани по това време, като utility токени, прикрепени към фазата на развитие на крипто-блокчейн платформите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Джон Макафи обсъжда обвиненията на SEC срещу него

Макафи, който от време на време има достъп до Twitter от затвора, сподели публикация, в която нарече обвиненията на SEC “преувеличени”. Той обясни как той и екипът му са избрали монети за популяр...
МАР. 6, 2021 14:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвеститорите в TON на Telegram искат $100 милиона обезпечение от П. Дуров

Инвеститорите в Da Vinci Capital съобщават, че са изпратили писмо до изпълнителния директор на Telegram Павел Дуров, заявявайки, че фондът планира правни действия срещу TON Inc. и Telegram, предаде Fo...
МАР. 2, 2021 18:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

МВР откри ферма за криптовалути под наркооранжерия в с. Калугерово

Нарколабораторията се намира в бивш производствен цех в промишлената зона на с. Калугерово, обл. Пазарджик.Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пазарджик и надзор на Апелативнат...
ФЕВ. 20, 2021 01:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Свързаха конфисукуван Биткойн за $3 милиарда с агент на Тайните служби

Новите съдебни декларации предполагат, че Бриджис е загадъчният „Индивид X“, цитиран в жалбата на DOJ.През 2015 г. той беше осъден на 71 месеца затвор за кражба на Биткойн от продавачи на Silk Road, д...
ФЕВ. 10, 2021 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света