НАЧАЛО Крипто Крими

SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

ЮЛИ. 4, 2018 12:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

Комисията за ценни книжа и борси (SEC) обвини адвокат и бизнесмен на адвокатска кантора, за възползване от незаконни продажби на акции на дружество, претендирайки, че има бизнес, свързан с блокчейн.

 


За адвокат T.J. Jesky и бизнес мениджърът на неговата адвокатска кантора Mark F. DeStefano се твърди, че са реализирали приблизително 1,4 млн. Долара печалби от продажбата на акции в UBI Blockchain Internet Ltd. между 26 декември 2017 г. и 5 януари 2018 г. След това SEC временно прекрати търговията с акциите на UBI Blockchain заради притесненията, че твърденията, направени в рамките на SEC документите, са били неточни, както и "необичайна и необяснима пазарна активност".

"Този случай е отличен пример за това защо SEC са предупредили дребните инвеститори да бъдат предпазливи, преди да купуват акции в компании, които изведнъж твърдят, че имат блокчейн бизнес", каза Robert A. Cohen, началник на кибер отдела на SEC.

Този случай включваше както спиране на търговията, така и хора, притежаващи ограничени акции, които се опитаха да се възползват от драматичното увеличение на цените с незаконни продажби на акции, които нарушиха регистрационната декларация.

Жителите на Невада Jesky и DeStefano са получили 72 000 ограничени акции на UBI BLOCKCHAIN през октомври 2017 г. по силата на споразумението, че могат да продадат акциите на стойност $0.70, както е посочено в регистрационната декларация.


Въпреки това, двойката вече е обвинена, че продава акциите, които са доста над пазарните цени, за да направи незаконна печалба, като цените варират от $ 21,12 до $ 48,40 по време на необичаен скок в цената на UBI Blockchain.


SEC подаде жалба в федерален съд в Ню Йорк, с която обвини Jesky и DeStefano с нарушение на разпоредбите за регистрация на федералните закони за ценните книжа. Двамата са се съгласили да върнат 1.4 милиона долара, да платят $ 188,682 като санкции и да бъдат обект на постоянни разпореждания по делото. По това време обаче нито са признали, нито са отричали твърденията, че са се занимавали с незаконни продажби на акции.

Разследването се координира от Специализираната група за борба с измамите на Microcap и кибернетичното звено. Случаят е най-скорошният в дълга поредица от действия, предприети от SEC, включващи престъпления, свързани с блокчейн и крипто, попадащи под тяхната юрисдикция - правителственият регулатор е издал над 80 призовки за крипто дружества през тази година и таксувал множество основатели на ICO измами и други незаконни дейности. Групата работи за определяне на кои крипто токени ще бъдат класифицирани като ценни книжа.

Класификацията би могла да окаже значително въздействие върху пазара, което може да доведе до обратното преследване на основателите на ICO и дори на инвеститорите, за които е установено, че продават ценни книжа, описани по това време, като utility токени, прикрепени към фазата на развитие на крипто-блокчейн платформите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света