НАЧАЛО Други

SEC и ФБР разглеждат блокчейн аналитични услуги

декември 14, 2018 16:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC и ФБР разглеждат блокчейн аналитични услуги

"Биткойн се използва единствено за изпиране на пари и финансиране на тероризъм", твърдят циници на тази зараждаща се индустрия, тъй като тези безразсъдни критици вярват, че блокчейн се използват единствено за незаконни дейности.

Макар крипто активите да не са „зли“ по дефиниция, както критиците им обичат да вярват, водещите групи, свързани с правителството, очевидно признават споменатия по-горе „проблем“, харчейки милиони за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Американските държавни органи са похарчили над $ 5 милиона за договори за анализ на блокчейн.

Според данните, събрани от Diar, най-известният новинарски бюлетин на крипто сферата, американските правителствени органи, са похарчили повече от $ 5,7 милиона долара от парите на данъкоплатците, за да закупят услугите, предоставяни от компании за анализ на блокчейн, които са събрали 28,8 милиона долара от създаването на Биткойн.
.

За онези, които не са в течение, фирмите за анализиране на блокчейн, като Chainalysis, Elliptic и CipherTrace, използват техники и системи, които напомнят на тези, използвани от традиционните финансови институции, за да „идентифицират незаконната дейност и да се опитат да свържат идентичности с псевдо-анонимни Биткойн адреси.“

Детайлите за използваните аналитични процеси, които очевидно са привлекли много критики от онези твърди децентралисти, често остават тайна, но от онова, което е направено публично достояние, тези стартъпи проследяват транзакциите обратно до регистриран обмен или крипто-свързана услуга за събиране на личната информация на заподозрени лица.

И както мнозина биха предположили, виждайки, че има стигма около Биткойн и участието му в предполагаеми престъпни дейности, агенции, подкрепяни от правителството, като IRS, FBI, SEC и CFTC, са издали над 50 договора за разследване на заподозрени чрез Биткойн през годините.

Изненадващо, паричната сума, която правителствените агенции са изразходвали за тези услуги, се е утроила само през последните шест месеца.

Това може да означава, че въпреки че цените на криптовалутите са отбелязали рязък спад през 2018 г., правителствените служители в Съединените щати все още са решени да проследят предполагаеми престъпници, които са използвали криптовалути по някакъв, вероятно неправомерен, начин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене