НАЧАЛО Други

SEC и ФБР разглеждат блокчейн аналитични услуги

ДЕК. 14, 2018 16:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC и ФБР разглеждат блокчейн аналитични услуги

"Биткойн се използва единствено за изпиране на пари и финансиране на тероризъм", твърдят циници на тази зараждаща се индустрия, тъй като тези безразсъдни критици вярват, че блокчейн се използват единствено за незаконни дейности.


Макар крипто активите да не са "зли" по дефиниция, както критиците им обичат да вярват, водещите групи, свързани с правителството, очевидно признават споменатия по-горе "проблем", харчейки милиони за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма.


Американските държавни органи са похарчили над $ 5 милиона за договори за анализ на блокчейн.


Според данните, събрани от Diar, най-известният новинарски бюлетин на крипто сферата, американските правителствени органи, са похарчили повече от $ 5,7 милиона долара от парите на данъкоплатците, за да закупят услугите, предоставяни от компании за анализ на блокчейн, които са събрали 28,8 милиона долара от създаването на Биткойн.
.За онези, които не са в течение, фирмите за анализиране на блокчейн, като Chainalysis, Elliptic и CipherTrace, използват техники и системи, които напомнят на тези, използвани от традиционните финансови институции, за да "идентифицират незаконната дейност и да се опитат да свържат идентичности с псевдо-анонимни Биткойн адреси."

Детайлите за използваните аналитични процеси, които очевидно са привлекли много критики от онези твърди децентралисти, често остават тайна, но от онова, което е направено публично достояние, тези стартъпи проследяват транзакциите обратно до регистриран обмен или крипто-свързана услуга за събиране на личната информация на заподозрени лица.

И както мнозина биха предположили, виждайки, че има стигма около Биткойн и участието му в предполагаеми престъпни дейности, агенции, подкрепяни от правителството, като IRS, FBI, SEC и CFTC, са издали над 50 договора за разследване на заподозрени чрез Биткойн през годините.


Изненадващо, паричната сума, която правителствените агенции са изразходвали за тези услуги, се е утроила само през последните шест месеца.


Това може да означава, че въпреки че цените на криптовалутите са отбелязали рязък спад през 2018 г., правителствените служители в Съединените щати все още са решени да проследят предполагаеми престъпници, които са използвали криптовалути по някакъв, вероятно неправомерен, начин.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света