НАЧАЛО Други

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро "Закон за фискалната отговорност" ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

Пол твърди, че законът, с който се отлага плащането на тавана на държавния дълг на САЩ за две години, ще доведе до срив на американския долар и ще наложи инфлационен данък на обикновените граждани.

Макар и да не е изричен дефолт, Пол смята, че този ход на практика позволява на правителството да разшири паричното предлагане, което ще доведе до обезценяване на долара.

Следователно това ще се отрази неблагоприятно на спестяванията и заплатите на американците, като ги натовари с коварна и регресивна форма на данъчно облагане.

Освен това Пол твърди, че въпреки подвеждащото си заглавие, споразумението ще разпростре негативните си ефекти отвъд националните граници.

Той прогнозира, че премахването на тавана на дълга за две години ще ускори загубата на статута на САЩ на световна резервна валута, което ще се случи по-рано от очакваното.

Пол изрази загриженост, че така нареченият “Закон за фискалната отговорност” ще увеличи държавните разходи, дълговете и дефицитите, като допълнително ще намали стойността на щатския долар. Той прави паралели с други подвеждащо озаглавени закони, като Закона за достъпните грижи и Патриотичния закон, подчертавайки необходимостта от истинска фискална отговорност.

Пол завърши, предлагайки възможността за бъдещо законодателство, насочено към намаляване на размера и влиянието на правителството, подходящо наречено “Закон за фискалната безотговорност“.

Към момента на писане на статията дългът на правителството на САЩ възлиза на зашеметяващите $31.8 трилиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.