НАЧАЛО Биткойн Алткойни

SBI Ripple е официално лицензиран агент за разплащания

СЕП. 27, 2018 22:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SBI Ripple е официално лицензиран агент за разплащания

През изминалата година SBI Ripple Asia привлече 61 японски банки в консорциума, представляващи 80% от общите активи на Япония.


През следващите месеци консорциумът може да започне да използва мрежата Ripple за обработка на трансграничните плащания.


На 26-ти септември SBI Ripple Asia успешно се регистрира в Бюрото на Kанту на Японското Министерство на финансите като лицензиран агент за електронни плащания. Лицензът позволява на организацията да функционира като преводач на пари, преработване и клиринг на транзакции от името на физически лица и фирми.

Първоначално организацията ще изпробва приложението си за плащания MoneyTap, услуга за парични преводи, базирана на блокчейн, за потребители на дребно, но се очаква лицензът да доведе до по-голямо приемане на Ripple.

Миналата седмица цената на XRP, криптовалутата на Ripple, се увеличи почти трикратно. Около същото време обемът на двойките XRP-към-йена и XRP-към-крипто нарасна на пазара на японския пазар, захранвайки ралито на XRP.

Анализаторите приписаха рязкото увеличение на цената на XRP към нарастването на търсенето на активите от японския пазар на криптовалутна търговия, който остава най-големият крипто пазар пред САЩ и Южна Корея.

Възможно е нарастващото очакване за интегрирането на Ripple от 61-те банки, участващи в консорциума, и две от най-големите търговски банки в Южна Корея, Woori Bank и Shinhan Bank, да допринася за новопоявилата се инерция на XRP.

Въз основа на местните разпоредби, предприятията, които възнамеряват да работят с банки и техните API за обработка на плащания, трябва да бъдат лицензирани като агент за електронни плащания и да се регистрират в местните финансови бюра.

Неотдавнашното преместване на SBI Ripple Asia позволява на институцията да процедира с интеграцията на различни продукти, базирани на блокчейн, като xRapid и xCurrent, в съществуващата инфраструктура на големите банки.

Вече през март тази година Woori Bank и Shinhan Bank проведоха пилотен тест за ликвидните продукти на Ripple, за да обработват трансграничните плащания между банките в консорциума SBI Ripple Asia.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Cosmos (ATOM) достигна нов връх на фона на пазарния спад

Въпреки че се е отдръпнала до $40.82 към момента на публикуване, този скок бележи първия път, когато криптовалутата ATOM пробива над нивото то $40. Спечелвайки над 360% от средата на юли, Cosmos вече ...
СЕП. 20, 2021 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Hydra' актуализацията на Cardano ще е революционна

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън казва, че нова инициатива, наречена “Hydra”, се разработва на новия хард форк Alonzo, за да подобри аспектите на мащабируемостта и съхранението. Lot's to say abo...
СЕП. 19, 2021 20:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китове местят Етериум (ETH) за над $750 милиона

Според данните, споделени от услугата за проследяване на Whale Alert, през последните 36 часа притежателите на големи количества крипто, известни като китове, са прехвърлили 251,261 ETH - втората най-...
СЕП. 19, 2021 10:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света