НАЧАЛО Биткойн Алткойни

SBI Ripple е официално лицензиран агент за разплащания

СЕП. 27, 2018 22:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SBI Ripple е официално лицензиран агент за разплащания

През изминалата година SBI Ripple Asia привлече 61 японски банки в консорциума, представляващи 80% от общите активи на Япония.


През следващите месеци консорциумът може да започне да използва мрежата Ripple за обработка на трансграничните плащания.


На 26-ти септември SBI Ripple Asia успешно се регистрира в Бюрото на Kанту на Японското Министерство на финансите като лицензиран агент за електронни плащания. Лицензът позволява на организацията да функционира като преводач на пари, преработване и клиринг на транзакции от името на физически лица и фирми.

Първоначално организацията ще изпробва приложението си за плащания MoneyTap, услуга за парични преводи, базирана на блокчейн, за потребители на дребно, но се очаква лицензът да доведе до по-голямо приемане на Ripple.

Миналата седмица цената на XRP, криптовалутата на Ripple, се увеличи почти трикратно. Около същото време обемът на двойките XRP-към-йена и XRP-към-крипто нарасна на пазара на японския пазар, захранвайки ралито на XRP.

Анализаторите приписаха рязкото увеличение на цената на XRP към нарастването на търсенето на активите от японския пазар на криптовалутна търговия, който остава най-големият крипто пазар пред САЩ и Южна Корея.

Възможно е нарастващото очакване за интегрирането на Ripple от 61-те банки, участващи в консорциума, и две от най-големите търговски банки в Южна Корея, Woori Bank и Shinhan Bank, да допринася за новопоявилата се инерция на XRP.

Въз основа на местните разпоредби, предприятията, които възнамеряват да работят с банки и техните API за обработка на плащания, трябва да бъдат лицензирани като агент за електронни плащания и да се регистрират в местните финансови бюра.

Неотдавнашното преместване на SBI Ripple Asia позволява на институцията да процедира с интеграцията на различни продукти, базирани на блокчейн, като xRapid и xCurrent, в съществуващата инфраструктура на големите банки.

Вече през март тази година Woori Bank и Shinhan Bank проведоха пилотен тест за ликвидните продукти на Ripple, за да обработват трансграничните плащания между банките в консорциума SBI Ripple Asia.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над $11 милиарда са заключени в DeFi - Uniswap е на челна позиция

Вече има над $10 милиарда в заключени активи в различните DeFi протоколи, според данни от DeFi Pulse. Трите протокола с най-много заключена стойност са Uniswap с $2.07 милиарда, MakerDAO с $1.95 милиа...
СЕП. 28, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

10 криптовалути, които са технологично по-добри от Биткойн и XRP

Агенцията за финансов рейтинг казва, че използва уникален модел, който измерва хиляди точки от данни, тъй като класира всеки крипто актив в категории като технология, приемане, инвестиционен риск и па...
СЕП. 28, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) до Луната, твърди анализатор и трейдър (видео)

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима ‘Crypto Michaël’, каза, че Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) ще се изстрелят до Луната. CRV е токен за управление за Curve платформата, която стартира към ...
СЕП. 27, 2020 17:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света