НАЧАЛО Биткойн Алткойни

SBI Ripple е официално лицензиран агент за разплащания

СЕП. 27, 2018 22:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SBI Ripple е официално лицензиран агент за разплащания

През изминалата година SBI Ripple Asia привлече 61 японски банки в консорциума, представляващи 80% от общите активи на Япония.

 

През следващите месеци консорциумът може да започне да използва мрежата Ripple за обработка на трансграничните плащания.


На 26-ти септември SBI Ripple Asia успешно се регистрира в Бюрото на Kанту на Японското Министерство на финансите като лицензиран агент за електронни плащания. Лицензът позволява на организацията да функционира като преводач на пари, преработване и клиринг на транзакции от името на физически лица и фирми.

Първоначално организацията ще изпробва приложението си за плащания MoneyTap, услуга за парични преводи, базирана на блокчейн, за потребители на дребно, но се очаква лицензът да доведе до по-голямо приемане на Ripple.

Миналата седмица цената на XRP, криптовалутата на Ripple, се увеличи почти трикратно. Около същото време обемът на двойките XRP-към-йена и XRP-към-крипто нарасна на пазара на японския пазар, захранвайки ралито на XRP.

Анализаторите приписаха рязкото увеличение на цената на XRP към нарастването на търсенето на активите от японския пазар на криптовалутна търговия, който остава най-големият крипто пазар пред САЩ и Южна Корея.

Възможно е нарастващото очакване за интегрирането на Ripple от 61-те банки, участващи в консорциума, и две от най-големите търговски банки в Южна Корея, Woori Bank и Shinhan Bank, да допринася за новопоявилата се инерция на XRP.

Въз основа на местните разпоредби, предприятията, които възнамеряват да работят с банки и техните API за обработка на плащания, трябва да бъдат лицензирани като агент за електронни плащания и да се регистрират в местните финансови бюра.

Неотдавнашното преместване на SBI Ripple Asia позволява на институцията да процедира с интеграцията на различни продукти, базирани на блокчейн, като xRapid и xCurrent, в съществуващата инфраструктура на големите банки.

Вече през март тази година Woori Bank и Shinhan Bank проведоха пилотен тест за ликвидните продукти на Ripple, за да обработват трансграничните плащания между банките в консорциума SBI Ripple Asia.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

ALPHA демоснтрира сила след интеграции с Binance Smart Chain и Compound

Alpha Finance Lab (ALPHA) претърпя пробив на цената на 25-ти февруари, тъй като поредица от важни партньорства доведоха до нов интерес към DeFi платформата. Данните от TradingView показват, че сл...
ФЕВ. 27, 2021 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн е един от най-обещаващите проекти за 2021 година (видео)

В ново видео анализаторът и търговецът казва на своите 435,000 абонати, че вярва, че Litentry (LIT), протокол за агрегиране на идентичност, има забележителен потенциал за растеж."Когато излизам на лов...
ФЕВ. 27, 2021 15:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DEX агрегаторът 1inch се разширявана на Binance Smart Chain

1inch преминава към Binance Smart ChainДецентрализираният борсов агрегатор 1inch заяви в четвъртък, че се разширява до Binance Smart Chain, според съобщение. Ходът идва сред много проекти, които се от...
ФЕВ. 27, 2021 21:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубайски фонд продава Биткойн за $750 милиона за да купи Cardano и Polkadot

И двата блокчейна са високоскоростни мрежи, които могат да поддържат евтино внедряване на смарт договори и да осигуряват мащабируемост на нови разработчици.Фондът твърди, че притежава нетни активи за ...
ФЕВ. 27, 2021 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света