НАЧАЛО Крипто Крими

Сайтове с фалшиви ICO-та

ЮЛИ. 4, 2018 23:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сайтове с фалшиви ICO-та

ICO експерти споделят тревожни данни, която показващи колко пари са изгубени от фалшивите уеб сайтове, които имитират популярни проекти.

Сайтове с фалшиви ICO-та са използвали 4,5 милиона долара от невнимателни инвеститори, твърдят експерти.Докато измамите на ICO са фигурирали във водещи новини, някои предприемчиви крадци са направили фалшиви уебсайтове, които имитират реални проекти, за да събират пари от жертвите си. Според Николай Шкилев, съветник за редица ICO проекти, около 4,5 милиона долара (7,513 ETH) са били откраднати чрез такива измами.


По време на писане, Etherscan казва, че има 92,945 ERC20 договори за токени, разположени в mainnet. И това е само ERC20. Това не включва нито един от по-новите стандарти. Много от тези токен договори имаха токен продажба, свързана с тях. Ако те бяха спечелили дори скромно количество сцепление, измамници със сигурност са се опитали да ги подведат.

- LinkedIn.

Данните на Шкилев показват, че някои от тези сайтове имат имена на домейни като "omisegotoken.com" или "etnerscan.io", което е грешно изписване на "Etherscan", което кара някои хора да вярват, че това е токен продажба от известния блокчейн експлорър.

Има много подобни имитации на реални проекти, които могат да бъдат убедителни за неподготвения наблюдател. Има дори и една, която имитира услугата наречена "DADI", използвайки "dadi-cloud.net" като домейн. Това не е далеч от "dadi.cloud", истинският URL адрес.

Някои от тези фалшиви ICOта успяха да привлекат вниманието на нещастните жертви, които загубиха значителни суми в токени. Имитацията на OmiseGO получи 194.8431 ETH (~ $93,000) от един човек.

Посещението на фалшивия сайт показва убедително копие на по-стара версия на официалния сайт на OmiseGO .Измамите все още са основна част от пазара на ICO, според скорошно проучване на Wall Street Journal. Хората, които желаят да хвърлят парите си в даден проект, първо трябва да направят необходимото проучване, за да гарантират, че няма да влязат във фалшив сайт.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

Според документ на ICIJ от 3 октовмри, обобщаващ констатациите на организацията от разследването на т.нар. "документи на Пандора", идентифицира офшорни активи, принадлежащи на т. нар. "Биткойн цар", о...
ОКТ. 5, 2021 22:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света