НАЧАЛО Други

Saudi British Bank обяви пускането на платежни услуги, базирани на Ripple

АПР. 29, 2019 10:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Saudi British Bank обяви пускането на платежни услуги, базирани на Ripple

Saudi British Bank стартира незабавна трансгранична платежна услуга, базирана на Ripple.


По време на първото издание на “Financial Sector Conference”, част от Програмата за развитие на финансовия сектор, която се проведе в Рияд, Саудитска Арабия, на 24-ти и 25-ти април, Saudi British Bank обяви старта на своите платежни услуги за моментални трансгранични плащания.

В официалния доклад, публикуван на сайта на SABB, тази стъпка на Saudi British Bank е посочена като част от “стратегическия план на банката за цифрово преобразуване и обогатяване на клиентския опит.”

През 2018 г., с подкрепата на Саудитската парична администрация (SAMA), SABB успя да стане една от първите банки в Саудитска Арабия, присъединила се към мрежата на Ripple за блокчейн технология. След това SABB направи първия си успешен трансграничен трансфер, базиран на Ripple, който беше направен през декември 2018 г. с индийски рупии.Saudi British Bank се ставва позитивна по отношение на крипто.


Заместник-управителят на корпоративното и институционално банкиране в SABB, Мажед Нажм заяви, че тази стъпка от SABB е индикация за техните постоянни усилия да представят на своите клиенти най-добрите банкови услуги. Той добави, че използването на най-новите технологии и глобални банкови продукти създава методи и средства, които спестяват време и усилия на клиентите и че стартирането на блокчейн технологията чрез Ripple не само прави трансграничните плащания за клиенти по-бързи и по-безопасни, но и по-прозрачни.


Това е и запазването на водещата ни позиция в постигането на амбициите на клиентите на банката, независимо дали в сектора на търговията на дребно или в корпоративния сектор, както и в подкрепа на визията на SABB да бъде водещата глобална банка в Кралството.

Досега SABB е интегрирала само индийските рупии в тяхната система, но планират да “свържат повече страни и валути в близко бъдеще”.

Банката е приела не само отваря блокчейн технологията, но и криптовалутите. Почти 6  месеца след като обяви, че търговията с Биткойн е незаконна, Саудитска Арабия, заедно с Обединените арабски емирства, тества водата, като пуска собствена криптовалута, за да улесни трансграничните плащания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

YouTube обмислят добавянето на функционалност за NFT

В годишно писмо до създателите, изпратено във вторник, Уоджиски каза, че YouTube вижда Web3 като източник на вдъхновение за нови начини за подобряване на платформата.NFT идват в YouTubeYouTube се прис...
ЯНУ. 26, 2022 19:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света