НАЧАЛО Финтех

САЩ може и да са на път да обявят издаването на дигитален долар

ЯНУ. 16, 2020 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 САЩ може и да са на път да обявят издаването на дигитален долар

Според това, което бе разкрито в Twitter от Марк Флъри, Федералният резерв може да обяви старта на дигиталния долар още днес.Флъри е основател и изпълнителен директор на финтех компанията Two Prime, която се занимава с финансовото приложение на криптовалутите, а неговата публикация показва снимка на бившия президент на CFTC, Дж. Кристофър Джанкарло.

Всъщност, Джанкарло може да е първоначалният източник на тази новина, предполагайки, че Фед работи над нещо подобно на китайския проект за дигитална валута на централната банка (CBDC).

Според бившия президент на CFTC, дигиталният долар може да служи на целия свят като средство за глобален обмен.

Джанкарло говори на четвъртата крипто конференция на CfC 2020 в Сейнт Мориц, Швейцария, заедно с близнаците Уинкълвос, комисаря на SEC, Хестър Пиърс, изпълнителния директор на BitMEX, Артър Хейс и много други членове на крипто общността.

Речта на Джанкарло, озаглавена „Когато светове се сблъскат: 21-ви век финтех изпълнява регламент за 20-ти век“, беше посветена на текущия процес на дигитализиране на финансите в силно регулирана финансова система, която може да намали революционния му обхват.

Според това, което Марк Флъри каза по време на изказването си, Джанкарло е споменал не само, че Фед вече работи върху дигитален долар, но и че ще бъде готов да го разкрие публично.

Факт е, че след инициативата на Китай, която изглежда много конкретна, САЩ със сигурност не могат просто да отстъпят, рискувайки това, че конкурентът може да наложи на целия свят своя собствена дигитална валута, предназначена да се използва свободно навсякъде.

Най-логичната реакция би била именно да се издаде дигитален долар, който, възползвайки се от финансовото господство на щатския долар в целия свят, може не само да се конкурира с китайския CBDC, но дори да се наложи като глобален стандарт.

Нещо повече, дори от ЕЦБ вече казаха, че са готови да обмислят разработването на дигитално евро, така че хипотезата, предложена от Джанкарло и Флъри, изобщо не изглежда много добра.

Единственото, което изглежда малко дръзко, е фактът, че днес Федералният резерв вече може да обяви проекта, въпреки че няма да отнеме много време, за да разберем дали този слух е верен или не.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Защо Япония искат да издадат собствена дигитална валута

Норихиро Накаяма, парламентарен вицепремиер на Япония по външните работи, каза пред Reuters по-рано днес, че законодателите се стремят да издадат дигитална версия на йената, националната валута на стр...
ЯНУ. 27, 2020 12:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Monese вече се оценява на 1 милиард паунда

Тя има за цел да сключи сделка с нови и съществуващи инвеститори през първата половина на тази година, според трима души, близки до компанията. Норис Копел, изпълнителен директор на Monese, отказа да...
ЯНУ. 25, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

80% от централните банки работят върху собствени криптовалути

Изданието разкрива, че 80% от участниците са заявили, че в момента работят върху издаването на собствена криптовалута.CBDC: Идват от повечето банкиПроучването е съставено от BIS в края на 2019 г. и съ...
ЯНУ. 24, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Проектът за криптовалута на Facebook продължава своето развитие с пълна сила

Британският телекомуникационен гигант се присъединява към няколко оригинални членове на Асоциацията Libra, които се отказаха миналата година, само месеци след като Facebook обяви създаването на изключ...
ЯНУ. 24, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света