НАЧАЛО Регулации

САЩ искат да следят Zcash и Monero транзакциите

ДЕК. 6, 2018 12:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 САЩ искат да следят Zcash и Monero транзакциите

Министерството на вътрешната сигурност на СAЩ (DHS) обяви намерението си да разработи мониторингова рамка за ефективно проследяване на транзакциите на Zcash и Monero.


В новоиздаден документ, от DHS разкриват, че целта им е да създадат "продукт, който да подкрепи въвеждането на блокчейн криминалистика, анализ на данните и обмен на информация".

Издаден на 30-и ноември, документът за предварителна заявка за изследвания на малкия бизнес (SBIR), е предоставен на заинтересованите страни, като им е дадена възможност да коментират или да поискат информация за избрани тематични области, една от които е "блокчейн приложения на криминалистична аналитика на DHS".


САЩ погват частните транзакции


Според документа, блокчейн мониторинговите рамки, насочени към Zcash и Monero, са от специален интерес за DHS, тъй като съществуващите възможности за анализиране, насочени към Биткойн , "покриват само ограничен обхват в областта на криптовалутите". Целта на Вътрешна сигурност на САЩ е да демонстрира, че упражнява нужния контрол за да се справи с опасността от незаконни скрити транзакции.

Откъс от документа гласи:

Ключовата характеристика, която стои в основата на тези по-нови блокчейн платформи, която често се подчертава, е способността за анонимност и защита на неприкосновеността на личния живот. Макар че тези характеристики са желателни, подобен интерес има и към проследяването и разбирането на транзакциите и действията на блокчейн от незаконен характер. За тази цел това предложение изисква решения, които дават възможност на разследванията на правоохранителните органи да извършват криминални анализи на блокчейн сделките.


Предложението идентифицира 3 фази от изследванията. Първата включва проектиране на екосистема за анализ на блокчейн, изградена върху и около Zcash и Monero, за да се даде възможност за криминалистичен анализ за националната сигурност и приложенията на правоприлагащите органи, използващи криптовалути.

Втората фаза включва създаване на прототипи и демонстриране на вече проектираните блокчейн криминалистични технологии, а третата фаза е въвеждането на блокчейн криминални анализи за правителствени и търговски цели чрез подпомагане на операциите на правоохранителните органи, както и спазването на законодателството за борба с прането на пари.

Този ход е сигнал, че правителството на САЩ се подготвя да предприеме резистентни към цензурата блокчейн реализации, като част от усилията си да се увери, че криптовалутите не се използват за пране на пари, укриване на данъци и финансиране на тероризъм.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света