НАЧАЛО Регулации

‘САЩ трябва да играе ключова роля в крипто пространството’, се казва в заповед на Байдън

март 10, 2022 1:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘САЩ трябва да играе ключова роля в крипто пространството’, се казва в заповед на Байдън

Президентът Байдън подписа обширна изпълнителна заповед, предназначена да гарантира, че САЩ са водещи в иновациите на крипто активи.

Белият дом цитира експлозивния ръст на криптовалутите и проучванията, които показват, че 40 милиона американци вече са инвестирали в Биткойн и крипто като ключова причина САЩ да поведат пътя в цифровата и финансова революция.

“Нарастването на цифровите активи създава възможност за засилване на американското лидерство в глобалната финансова система и на технологичните граници, но също така има съществени последици за защитата на потребителите, финансовата стабилност, националната сигурност и климатичния риск.

Съединените щати трябва да запазят технологично лидерство в това бързо нарастващо пространство, като подкрепят иновациите, като същевременно смекчават рисковете за потребителите, бизнеса, по-широката финансова система и климата. И трябва да играе водеща роля в международното ангажиране и глобалното управление на цифровите активи в съответствие с демократичните ценности и глобалната конкурентоспособност на САЩ.”

Администрацията на Байдън каза, че също така спешно ще определи дали САЩ трябва да издадат своя собствена цифрова форма на щатския долар.

“Проучете цифровата валута на централната банка на САЩ (CBDC), като поставите спешни мерки за изследване и развитие на потенциален CBDC на САЩ, ако емитирането се счита за национален интерес. Заповедта нарежда на правителството на САЩ да оцени нуждите от технологична инфраструктура и капацитет за потенциален CBDC в САЩ по начин, който защитава интересите на американците.

Заповедта също така насърчава Федералния резерв да продължи усилията си за изследване, развитие и оценка за CBDC на САЩ, включително разработване на план за по-широки действия на правителството на САЩ в подкрепа на тяхната работа. Това усилие дава приоритет на участието на САЩ в многостранни експерименти и гарантира лидерството на САЩ в международен план за насърчаване на развитието на CBDC, което е в съответствие с приоритетите и демократичните ценности на САЩ.”

Прочети Още: Украински заместник-министър похвали ролята на криптовалутата в помощите за Украйна

Белият дом нарежда на множество американски агенции да проучат най-добрите начини да гарантират, че американците са защитени, докато инвестират в нарастващата крипто икономика.

По-конкретно, САЩ казват, че трябва да защитят американските потребители, инвеститори и предприятия, както и да смекчат незаконната употреба на цифрови активи и потенциала за всякакъв системен риск, породен от индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене

Филипинският регулатор на ценни книжа иска да регулира криптовалутите

Филипинският регулатор на ценни книжа ще въведе по-строги правила за криптовалутите, както и свързаните бизнеси и финансови продукти.

януари 30, 2023 13:03 2 мин. четене