НАЧАЛО Други

Само 13% от ICO имат функциониращ продукт

ОКТ. 21, 2018 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Само 13% от ICO имат функциониращ продукт

Нов отчет на счетоводната фирма oт "Голямата четворка", Ernst & Young (EY), показва, че само 13% от ICO стартират функциониращ проект. Освен това EY потвърди това, което знаят много крипто инвеститори - много ICO се търгуват под първоначалната им цена на предлагане.

 


Ройтерс съобщава, че това ново проучване от EY изследва повече от 141 ICO, които стартираха през 2017 г. От изследваните, 86% са паднали под първоначалната ценова на предлагане.

Този нов доклад е продължение на друго проучване на ICO, създадено от EY през декември 2017 г. Споменатият доклад, публикуван по време на кулминацията на ICO манията, показва колко средства са инвестирани в тези проекти.

Също така показва, че дори тогава само 5% от анализираните ICO имат функциониращ продукт. Графиката по-долу от новата статия показва, че по-голямата част от ICO все още нямат работещ продукт:

number of ICO's without a functioning product

От доклада на EY
"Това изглежда по-лошо, отколкото си мислихме", казва Пол Броуди, глобален лидер в областта на блокчейн иновациите в EY. Броуди критикува ICO, като твърди, че те са "много, много по-лоши" от компаниите, стартирани в дотком балона. Той каза:

Поне от Pets.com може да получите храна за домашни любимци. Имаха действително работещ бизнес, имаха продукт.

EY обяснява, че един от проблемите с тези ICO е, че те са функционални токени. На теория те трябваше да се използват за заплащане на уебсайтове, инструменти или мрежи, които фирмите на ICO изграждаха.

Въпреки това, след стартирането на проектите, много от ICO компаниите изоставиха своите токенни и вместо това започнаха да приемат фиатна валута или други криптовалути. По-конкретно, някои от тях са престанали да приемат своя собствен токен, притеснени, че няма да има стойност.

От доклада на EYt


ICO бяха манията през 2017 г. Изчислено е, че само през тази година повече от $5 милиарда са били събрани от ICO проекти и инерцията не е спряла. Както бе съобщено през юни, през 2018 г. ICO са събрали почти $14 милиарда. Въпреки мрачните констатации на EY изглежда, че влакът на ICO продължава да се движи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света