НАЧАЛО Други

Само 13% от ICO имат функциониращ продукт

ОКТ. 21, 2018 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Само 13% от ICO имат функциониращ продукт

Нов отчет на счетоводната фирма oт "Голямата четворка", Ernst & Young (EY), показва, че само 13% от ICO стартират функциониращ проект. Освен това EY потвърди това, което знаят много крипто инвеститори - много ICO се търгуват под първоначалната им цена на предлагане.


Ройтерс съобщава, че това ново проучване от EY изследва повече от 141 ICO, които стартираха през 2017 г. От изследваните, 86% са паднали под първоначалната ценова на предлагане.

Този нов доклад е продължение на друго проучване на ICO, създадено от EY през декември 2017 г. Споменатият доклад, публикуван по време на кулминацията на ICO манията, показва колко средства са инвестирани в тези проекти.

Също така показва, че дори тогава само 5% от анализираните ICO имат функциониращ продукт. Графиката по-долу от новата статия показва, че по-голямата част от ICO все още нямат работещ продукт:

number of ICO's without a functioning product

От доклада на EY
"Това изглежда по-лошо, отколкото си мислихме", казва Пол Броуди, глобален лидер в областта на блокчейн иновациите в EY. Броуди критикува ICO, като твърди, че те са "много, много по-лоши" от компаниите, стартирани в дотком балона. Той каза:

Поне от Pets.com може да получите храна за домашни любимци. Имаха действително работещ бизнес, имаха продукт.

EY обяснява, че един от проблемите с тези ICO е, че те са функционални токени. На теория те трябваше да се използват за заплащане на уебсайтове, инструменти или мрежи, които фирмите на ICO изграждаха.

Въпреки това, след стартирането на проектите, много от ICO компаниите изоставиха своите токенни и вместо това започнаха да приемат фиатна валута или други криптовалути. По-конкретно, някои от тях са престанали да приемат своя собствен токен, притеснени, че няма да има стойност.

От доклада на EYt


ICO бяха манията през 2017 г. Изчислено е, че само през тази година повече от $5 милиарда са били събрани от ICO проекти и инерцията не е спряла. Както бе съобщено през юни, през 2018 г. ICO са събрали почти $14 милиарда. Въпреки мрачните констатации на EY изглежда, че влакът на ICO продължава да се движи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света