НАЧАЛО Други

Само 13% от ICO имат функциониращ продукт

ОКТ. 21, 2018 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Само 13% от ICO имат функциониращ продукт

Нов отчет на счетоводната фирма oт "Голямата четворка", Ernst & Young (EY), показва, че само 13% от ICO стартират функциониращ проект. Освен това EY потвърди това, което знаят много крипто инвеститори - много ICO се търгуват под първоначалната им цена на предлагане.

 


Ройтерс съобщава, че това ново проучване от EY изследва повече от 141 ICO, които стартираха през 2017 г. От изследваните, 86% са паднали под първоначалната ценова на предлагане.

Този нов доклад е продължение на друго проучване на ICO, създадено от EY през декември 2017 г. Споменатият доклад, публикуван по време на кулминацията на ICO манията, показва колко средства са инвестирани в тези проекти.

Също така показва, че дори тогава само 5% от анализираните ICO имат функциониращ продукт. Графиката по-долу от новата статия показва, че по-голямата част от ICO все още нямат работещ продукт:

number of ICO's without a functioning product

От доклада на EY
"Това изглежда по-лошо, отколкото си мислихме", казва Пол Броуди, глобален лидер в областта на блокчейн иновациите в EY. Броуди критикува ICO, като твърди, че те са "много, много по-лоши" от компаниите, стартирани в дотком балона. Той каза:

Поне от Pets.com може да получите храна за домашни любимци. Имаха действително работещ бизнес, имаха продукт.

EY обяснява, че един от проблемите с тези ICO е, че те са функционални токени. На теория те трябваше да се използват за заплащане на уебсайтове, инструменти или мрежи, които фирмите на ICO изграждаха.

Въпреки това, след стартирането на проектите, много от ICO компаниите изоставиха своите токенни и вместо това започнаха да приемат фиатна валута или други криптовалути. По-конкретно, някои от тях са престанали да приемат своя собствен токен, притеснени, че няма да има стойност.

От доклада на EYt


ICO бяха манията през 2017 г. Изчислено е, че само през тази година повече от $5 милиарда са били събрани от ICO проекти и инерцията не е спряла. Както бе съобщено през юни, през 2018 г. ICO са събрали почти $14 милиарда. Въпреки мрачните констатации на EY изглежда, че влакът на ICO продължава да се движи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света