НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд получил близо $1 милиард преди срива на FTX

септември 5, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд получил близо $1 милиард преди срива на FTX

Съобщава се, че основателят на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е получил близо $1 милиард под формата на плащания в брой през месеците, предшестващи фалита на борсата за криптовалути.

Според последните съдебни документи Банкман-Фрийд е започнал парични плащания от FTX още през януари 2022 г., като са продължили до октомври същата година, само месец преди фалита на борсата.

Тези правни документи също така разкриват, че бившият главен изпълнителен директор на FTX е получил значителни парични плащания, възлизащи на $200 милиона в два отделни случая. Като цяло Банкман-Фрийд е натрупал над $905 милиона от FTX в рамките на девет месеца.

Понастоящем Банкман-Фрийд очаква съдебен процес, като са му повдигнати обвинения, свързани с измама на инвеститори и лошо управление на милиарди долари в средства на клиенти, което е допринесло за фалита на FTX. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на десетки години затвор.

Струва си да се отбележи, че Банкман-Фрийд не е единственият бивш ръководител, който се е възползвал от средствата на вече несъществуващата империя FTX.

Съдебните документи разкриват, че FTX е отпуснала $2.513 милиона за закупуване на яхта за Сам Трабуко, бивш съизпълнителен директор на търговското подразделение на FTX – Alameda Research. Тази транзакция е извършена по-малко от половин година преди напускането на Трабуко от компанията.

По същия начин Каролин Елисън, бивш съизпълнителен директор на Alameda, получи $3.5 милиона в парични плащания през септември 2022 г.

Други бивши ръководители на FTX, включително Гари Уанг, Райън Саламе, Нишад Синг и Джонатан Чийзман, също според съобщенията са получили многомилионни парични плащания от вече фалиралата борса за криптовалути.

Съдебните документи може да свалите от посочения линк: Кликнете тук

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.