НАЧАЛО Други

Сагар Сарбай от Ripple твърди, че отношението на регулаторите към крипто се е променило

СЕП. 17, 2018 20:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сагар Сарбай от Ripple твърди, че отношението на регулаторите към крипто се е променило

Сагар Сарбай от Ripple заяви, че вярва, че блокчейн технологиите и крипто активите сега се разглеждат по-цялостно от регулаторите, в интервю на CNBC Markets днес, 17-ти септември.

 


Сарбай, който е ръководител на регулаторните отношения за Азиатско-тихоокеанския регион и Близкия изток в Ripple, смята, че регулаторните органи вече не приемат разграничаващ подход, който разглежда технологии като блокчейн, изолиран от самите крипто активи.

Както предполага подтекстът на интервюто, регулаторите исторически се доближават до децентрализираните криптовалути със завишен скептицизъм или неподправена враждебност, като същевременно остават по-възприемчиви към потенциалните предимства на блокчейн. Преобладаващото настроение беше, че технологията може да донесе големи предимства в различни отрасли, както и в света на финансите.

Сарбай посочи някои от тези предимства като подобряване на финансовото приобщаване и "премахване на бариерите пред търговията". Той обоснова твърденията си, като посочи последните събития в Тайланд, които предоставиха солидна регулаторна рамка за крипто активите.

В контекста на САЩ, Сарбай се противопостави на опасенията, че токенът на Ripple, XRP, вероятно ще попадне под класификацията за ценна книга - както твърдят няколко високопрофилни съдебни дела.

Той посочи протокола с отворен код на XRP и неговата независимост от самата корпорация, подчертавайки, че Ripple контролира само 7% от валидаторните възли, действащи в мрежата.

Освен това той твърди, че инвеститорите на XRP не си осигуряват дял или подобна позиция на акционер, когато купуват актива, и подчерта, че такива държави като Австралия, Филипините и Тайланд са класифицирали XRP като стока.

Сарбай намекна, че Ripple вероятно ще пуснат търговско приложение на решението си за ликвидност xRapid за банките "през ​​следващия месец".

Както бе съобщено по-рано, Китай е добър пример за страна, която поддържа известна твърда позиция срещу децентрализираните криптовалути, дори когато блокчейн навлиза в най-високото равнище на политическата структура.

Тази пролет китайският президент Ши Жинпин открито възхвалява блокчейн като пример за "ново поколение" технологии, предоставящи "пробиви", а страната държи световния рекорд за заявления за патенти, свързани с блокчейн, подадени през 2016 и 2017 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света