НАЧАЛО Други

Сагар Сарбай от Ripple твърди, че отношението на регулаторите към крипто се е променило

СЕП. 17, 2018 20:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сагар Сарбай от Ripple твърди, че отношението на регулаторите към крипто се е променило

Сагар Сарбай от Ripple заяви, че вярва, че блокчейн технологиите и крипто активите сега се разглеждат по-цялостно от регулаторите, в интервю на CNBC Markets днес, 17-ти септември.


Сарбай, който е ръководител на регулаторните отношения за Азиатско-тихоокеанския регион и Близкия изток в Ripple, смята, че регулаторните органи вече не приемат разграничаващ подход, който разглежда технологии като блокчейн, изолиран от самите крипто активи.

Както предполага подтекстът на интервюто, регулаторите исторически се доближават до децентрализираните криптовалути със завишен скептицизъм или неподправена враждебност, като същевременно остават по-възприемчиви към потенциалните предимства на блокчейн. Преобладаващото настроение беше, че технологията може да донесе големи предимства в различни отрасли, както и в света на финансите.

Сарбай посочи някои от тези предимства като подобряване на финансовото приобщаване и "премахване на бариерите пред търговията". Той обоснова твърденията си, като посочи последните събития в Тайланд, които предоставиха солидна регулаторна рамка за крипто активите.

В контекста на САЩ, Сарбай се противопостави на опасенията, че токенът на Ripple, XRP, вероятно ще попадне под класификацията за ценна книга - както твърдят няколко високопрофилни съдебни дела.

Той посочи протокола с отворен код на XRP и неговата независимост от самата корпорация, подчертавайки, че Ripple контролира само 7% от валидаторните възли, действащи в мрежата.

Освен това той твърди, че инвеститорите на XRP не си осигуряват дял или подобна позиция на акционер, когато купуват актива, и подчерта, че такива държави като Австралия, Филипините и Тайланд са класифицирали XRP като стока.

Сарбай намекна, че Ripple вероятно ще пуснат търговско приложение на решението си за ликвидност xRapid за банките "през ​​следващия месец".

Както бе съобщено по-рано, Китай е добър пример за страна, която поддържа известна твърда позиция срещу децентрализираните криптовалути, дори когато блокчейн навлиза в най-високото равнище на политическата структура.

Тази пролет китайският президент Ши Жинпин открито възхвалява блокчейн като пример за "ново поколение" технологии, предоставящи "пробиви", а страната държи световния рекорд за заявления за патенти, свързани с блокчейн, подадени през 2016 и 2017 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света