НАЧАЛО Други

Сагар Сарбай от Ripple твърди, че отношението на регулаторите към крипто се е променило

СЕП. 17, 2018 20:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сагар Сарбай от Ripple твърди, че отношението на регулаторите към крипто се е променило

Сагар Сарбай от Ripple заяви, че вярва, че блокчейн технологиите и крипто активите сега се разглеждат по-цялостно от регулаторите, в интервю на CNBC Markets днес, 17-ти септември.


Сарбай, който е ръководител на регулаторните отношения за Азиатско-тихоокеанския регион и Близкия изток в Ripple, смята, че регулаторните органи вече не приемат разграничаващ подход, който разглежда технологии като блокчейн, изолиран от самите крипто активи.

Както предполага подтекстът на интервюто, регулаторите исторически се доближават до децентрализираните криптовалути със завишен скептицизъм или неподправена враждебност, като същевременно остават по-възприемчиви към потенциалните предимства на блокчейн. Преобладаващото настроение беше, че технологията може да донесе големи предимства в различни отрасли, както и в света на финансите.

Сарбай посочи някои от тези предимства като подобряване на финансовото приобщаване и "премахване на бариерите пред търговията". Той обоснова твърденията си, като посочи последните събития в Тайланд, които предоставиха солидна регулаторна рамка за крипто активите.

В контекста на САЩ, Сарбай се противопостави на опасенията, че токенът на Ripple, XRP, вероятно ще попадне под класификацията за ценна книга - както твърдят няколко високопрофилни съдебни дела.

Той посочи протокола с отворен код на XRP и неговата независимост от самата корпорация, подчертавайки, че Ripple контролира само 7% от валидаторните възли, действащи в мрежата.

Освен това той твърди, че инвеститорите на XRP не си осигуряват дял или подобна позиция на акционер, когато купуват актива, и подчерта, че такива държави като Австралия, Филипините и Тайланд са класифицирали XRP като стока.

Сарбай намекна, че Ripple вероятно ще пуснат търговско приложение на решението си за ликвидност xRapid за банките "през ​​следващия месец".

Както бе съобщено по-рано, Китай е добър пример за страна, която поддържа известна твърда позиция срещу децентрализираните криптовалути, дори когато блокчейн навлиза в най-високото равнище на политическата структура.

Тази пролет китайският президент Ши Жинпин открито възхвалява блокчейн като пример за "ново поколение" технологии, предоставящи "пробиви", а страната държи световния рекорд за заявления за патенти, свързани с блокчейн, подадени през 2016 и 2017 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света