НАЧАЛО Други

Сагар Сарбай от Ripple твърди, че отношението на регулаторите към крипто се е променило

СЕП. 17, 2018 20:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сагар Сарбай от Ripple твърди, че отношението на регулаторите към крипто се е променило

Сагар Сарбай от Ripple заяви, че вярва, че блокчейн технологиите и крипто активите сега се разглеждат по-цялостно от регулаторите, в интервю на CNBC Markets днес, 17-ти септември.


Сарбай, който е ръководител на регулаторните отношения за Азиатско-тихоокеанския регион и Близкия изток в Ripple, смята, че регулаторните органи вече не приемат разграничаващ подход, който разглежда технологии като блокчейн, изолиран от самите крипто активи.

Както предполага подтекстът на интервюто, регулаторите исторически се доближават до децентрализираните криптовалути със завишен скептицизъм или неподправена враждебност, като същевременно остават по-възприемчиви към потенциалните предимства на блокчейн. Преобладаващото настроение беше, че технологията може да донесе големи предимства в различни отрасли, както и в света на финансите.

Сарбай посочи някои от тези предимства като подобряване на финансовото приобщаване и "премахване на бариерите пред търговията". Той обоснова твърденията си, като посочи последните събития в Тайланд, които предоставиха солидна регулаторна рамка за крипто активите.

В контекста на САЩ, Сарбай се противопостави на опасенията, че токенът на Ripple, XRP, вероятно ще попадне под класификацията за ценна книга - както твърдят няколко високопрофилни съдебни дела.

Той посочи протокола с отворен код на XRP и неговата независимост от самата корпорация, подчертавайки, че Ripple контролира само 7% от валидаторните възли, действащи в мрежата.

Освен това той твърди, че инвеститорите на XRP не си осигуряват дял или подобна позиция на акционер, когато купуват актива, и подчерта, че такива държави като Австралия, Филипините и Тайланд са класифицирали XRP като стока.

Сарбай намекна, че Ripple вероятно ще пуснат търговско приложение на решението си за ликвидност xRapid за банките "през ​​следващия месец".

Както бе съобщено по-рано, Китай е добър пример за страна, която поддържа известна твърда позиция срещу децентрализираните криптовалути, дори когато блокчейн навлиза в най-високото равнище на политическата структура.

Тази пролет китайският президент Ши Жинпин открито възхвалява блокчейн като пример за "ново поколение" технологии, предоставящи "пробиви", а страната държи световния рекорд за заявления за патенти, свързани с блокчейн, подадени през 2016 и 2017 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света