НАЧАЛО Други

Съдят Роджър Вер, Bitmain и Kraken

декември 7, 2018 13:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят Роджър Вер, Bitmain и Kraken

Филипинската компания UnitedCorp подаде жалба в окръжния съд на САЩ във Флорида срещу спорния главен изпълнителен директор на Bitcoin.com Роджър Вер, най-големият китайски копач Bitmain и крипто борсата Kraken.

Компанията ги обвинява за измами и манипулиране на пазара. Обвинителят твърди, че тримата заподозрени са работили с китайското правителство, за да централизират или да поемат пълен контрол над Биткойн Кеш (BCH) мрежата.

UnitedCorp смята, че обвиняемите се съгласяват ефективно да приватизират мрежата на Bitcoin Cash след планираната софтуерна актуализация от 15-ти ноември 2018 година, с намерение да централизират мрежата – всички в нарушение на приетите стандарти и протоколи, свързани с bitcoin от самото начало“, съобщава Globenewswire.

Според много индустриални експерти, спорния BCH хард форк е основната причина крипто пазара да кърви в момента.

Главният изпълнителен директор на Bitmain Дзихан Ву, базираната в САЩ борса Kraken и лицето на Bitcoin Cash (ABC-Adjustable Blocksize Cap) Роджър Вeр, предприемат противоречив ход, за да присвоят официалния BCH към ABC вместо SV (Satoshi Vision).

Прекомерно количество на хеш мощност в сравнение със съответната рентабилност посдигуряваше Биткойн Кеш (ABC) мрежата, което означава, че копачите добиват на загуба.

Добре известен Биткойн максималист и крипто търговец WhalePanda каза в tweet, че участието на изпълнителния директор на Bitmain в това фиаско засили хеш рейта.

Също така, bitcoin.com басейна за кратко отклони своята хеш мощност от копаене на BTC до добив на BCH (ABC).

Брайън Милър, aдвокатът представляващ UnitedCorp заяви, че съществува схема на мрежа от лица, които работят за изкуствено увеличаване на стойността на Bitcoin ABC, превземайки мрежата на BCH и правейки опити за централизиране на пазара.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене