НАЧАЛО Крипто Крими

Съдят AT&T за $224 милиона след като телефонни хакери ограбват крипто инвеститор

август 16, 2018 10:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят AT&T за $224 милиона след като телефонни хакери ограбват крипто инвеститор

Майкъл Търпин съди AT&T твърдейки, че компанията не е успяла да защити данните му от мобилния телефон, което довежда до хака, чрез който са откраднали $24 милиона в криптовалути.

В съдебно дело, подадено от фирмата за разглеждане на дела в Лос Анджелис Greenberg Glusker на 15-ти август, Tърпин заяви, че служителите на AT&T са били съучастници в измама със SIM суап. При този тип измама престъпниците се представят за собственици на мобилните телефонни номера на жертвите си, като убеждават доставчиците на телекомуникационни услуги да им предоставят достъп до телефоните им.

Това им позволява да получават достъп до сметките на жертвата при различни услуги, които включват крипто портфейли.

Съдебното дело твърди, че сметката на Търпин е била хаквана два пъти за седем месеца, като каза, че „най-тревожното е, че AT&Т не са подобрили защитата си, въпреки че знаят от многобройни инциденти, че някои от служителите им активно си сътрудничат с хакери в SIM суап измами, като хакерите имат директен достъп до информация за клиентите след като се преминали през мерките за сигурност на AT&T. „

Търпин търси $23,8 милиона компенсация и още $200 милиона в наказателни щети, според делото.

Съдебният процес също така твърди, че въпросите за сигурността не са нищо ново за AT&T, които вече са обвинени, че не са успели да защитят своите клиенти.

„При скорошни инциденти, правоприлагащите органи дори потвърдиха, че служителите на AT&T са се възползвали от пряката работа с кибер-терористи и крадци в SIM суап измами“, твърди ищецът.

В изявление Търпин каза, че „основното осиновяване на криптовалутите не може да се осъществи, докато служителите на телефонната компания предават критичен, неоторизиран достъп до сърцето на дигиталния живот на всички“.

Когато са се свързали с компанията за коментар, директорът на AT&T за корпоративни комуникации Джим Гриър каза, че: „Ние оспорваме тези твърдения и очакваме с нетърпение да представим делото си в съда“.

Той отказа да разясни възраженията на компанията по отношение на твърденията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене