НАЧАЛО Крипто Крими

Съдят AT&T за $224 милиона след като телефонни хакери ограбват крипто инвеститор

АВГ. 16, 2018 10:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдят AT&T за $224 милиона след като телефонни хакери ограбват крипто инвеститор

Майкъл Търпин съди AT&T твърдейки, че компанията не е успяла да защити данните му от мобилния телефон, което довежда до хака, чрез който са откраднали $24 милиона в криптовалути.


В съдебно дело, подадено от фирмата за разглеждане на дела в Лос Анджелис Greenberg Glusker на 15-ти август, Tърпин заяви, че служителите на AT&T са били съучастници в измама със SIM суап. При този тип измама престъпниците се представят за собственици на мобилните телефонни номера на жертвите си, като убеждават доставчиците на телекомуникационни услуги да им предоставят достъп до телефоните им.

Това им позволява да получават достъп до сметките на жертвата при различни услуги, които включват крипто портфейли.

Съдебното дело твърди, че сметката на Търпин е била хаквана два пъти за седем месеца, като каза, че "най-тревожното е, че AT&Т не са подобрили защитата си, въпреки че знаят от многобройни инциденти, че някои от служителите им активно си сътрудничат с хакери в SIM суап измами, като хакерите имат директен достъп до информация за клиентите след като се преминали през мерките за сигурност на AT&T. "

Търпин търси $23,8 милиона компенсация и още $200 милиона в наказателни щети, според делото.

Съдебният процес също така твърди, че въпросите за сигурността не са нищо ново за AT&T, които вече са обвинени, че не са успели да защитят своите клиенти.

"При скорошни инциденти, правоприлагащите органи дори потвърдиха, че служителите на AT&T са се възползвали от пряката работа с кибер-терористи и крадци в SIM суап измами", твърди ищецът.

В изявление Търпин каза, че "основното осиновяване на криптовалутите не може да се осъществи, докато служителите на телефонната компания предават критичен, неоторизиран достъп до сърцето на дигиталния живот на всички".

Когато са се свързали с компанията за коментар, директорът на AT&T за корпоративни комуникации Джим Гриър каза, че: "Ние оспорваме тези твърдения и очакваме с нетърпение да представим делото си в съда".

Той отказа да разясни възраженията на компанията по отношение на твърденията.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света