НАЧАЛО Крипто Крими

Съдебно производство за швейцарска компания за добив на крипто за неразрешено ICO

юли 27, 2018 10:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдебно производство за швейцарска компания за добив на крипто за неразрешено ICO

Швейцарският надзорен орган за финансовите пазар (FINMA) започна съдебно производство срещу крипто добивната компания Envion AG заради потенциално неразрешената продажба на токени, според прессъобщение на FINMA, 26-ти юли.

Швейцарската компания Envion AG е компания за копаене на криптовалути, която твърди, че използва децентрализирана, чиста енергия за задвижване на своите мобилни минни единици, и завърши дългото 1 месец ICO за EVN токен в средата на януари тази година.

Разследването на FINMA за случая до момента сочи, че в контекста на ICO Envion AG е приел около 100 милиона франка (от около 100,01 милиона долара по това време) от над 30,000 инвеститори в замяна на издаването на EVN токени „в облигационна форма“.

Регулаторът пояснява, че производството е насочено към „възможни нарушения на банковото законодателство в резултат на потенциално неразрешено приемане на публични депозити“ по време на токен продажбата.

Докато FINMA отказва да коментира случая по-нататък, докато не приключи работата си, швейцарският контекст осигурява солидна и диференцирана рамка за ICO, чиято най-нова версия бе издадена от FINMA в средата на февруари тази година – месец след това приключването на набирането на средствата на Envion.

По-ранни насоки за ICO бяха публикувани от регулатора през септември 2017 г., които поставиха прецедента, че поведението за продажба на токени ще се разглежда като „случай по случай“ – но по-специално вече беше посочено, че ICO „обикновено изисква“ приемане на публични депозити.

По-рано този месец, Швейцария бе класирана на второ място за „най-благоприятната“ страна по света за ICO, като САЩ запечатаха първото място и третото място за Сингапур. Изследването се основаваше на публично достъпни данни за броя на проектите на ICO за всяка държава, която стигна до глобалния списък „Топ 100 ICO“ чрез набраните средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене