НАЧАЛО Крипто Крими

Съдебно производство за швейцарска компания за добив на крипто за неразрешено ICO

ЮЛИ. 27, 2018 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдебно производство за швейцарска компания за добив на крипто за неразрешено ICO

Швейцарският надзорен орган за финансовите пазар (FINMA) започна съдебно производство срещу крипто добивната компания Envion AG заради потенциално неразрешената продажба на токени, според прессъобщение на FINMA, 26-ти юли.


Швейцарската компания Envion AG е компания за копаене на криптовалути, която твърди, че използва децентрализирана, чиста енергия за задвижване на своите мобилни минни единици, и завърши дългото 1 месец ICO за EVN токен в средата на януари тази година.


Разследването на FINMA за случая до момента сочи, че в контекста на ICO Envion AG е приел около 100 милиона франка (от около 100,01 милиона долара по това време) от над 30,000 инвеститори в замяна на издаването на EVN токени "в облигационна форма".


Регулаторът пояснява, че производството е насочено към "възможни нарушения на банковото законодателство в резултат на потенциално неразрешено приемане на публични депозити" по време на токен продажбата.


Докато FINMA отказва да коментира случая по-нататък, докато не приключи работата си, швейцарският контекст осигурява солидна и диференцирана рамка за ICO, чиято най-нова версия бе издадена от FINMA в средата на февруари тази година - месец след това приключването на набирането на средствата на Envion.


По-ранни насоки за ICO бяха публикувани от регулатора през септември 2017 г., които поставиха прецедента, че поведението за продажба на токени ще се разглежда като "случай по случай" - но по-специално вече беше посочено, че ICO "обикновено изисква" приемане на публични депозити.


По-рано този месец, Швейцария бе класирана на второ място за "най-благоприятната" страна по света за ICO, като САЩ запечатаха първото място и третото място за Сингапур. Изследването се основаваше на публично достъпни данни за броя на проектите на ICO за всяка държава, която стигна до глобалния списък "Топ 100 ICO" чрез набраните средства.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света