НАЧАЛО Други

Съдебните дела за криптовалути са се утроили от 2017 г. насам

СЕП. 17, 2018 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдебните дела за криптовалути са се утроили от 2017 г. насам

Съдебните дела свързани с крипто са нараснали три пъти през първите две тримесечия на 2018 г. в сравнение с цялата минала година.

 


Това е според доклад, изготвен от Lex Machina, правна аналитична фирма. Миналата година броят на случаите, в които се споменава "биткойн", "криптовалути" или "блокчейн", възлиза на едва 15, но през първото и второто тримесечие на тази година тази цифра е нараснала на 45. Ако текущата тенденция продължи, това означава, да бъде повече от шест пъти до края на годината.


Новият шериф в града


От всички случаи, които са били подадени досега през 2018 г., Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) са били отговорни за около една трета от тях, според National Law Journal. Това съвпадна с настоящия председател на SEC, Джей Клейтън, който обяви репресивни мерки срещу сектора. Клейтън бе номиниран за поста през януари миналата година, въпреки че той официално беше въведен пет месеца по-късно.

Увеличаването на броя на случаите изглежда съвпада и с намаляването на рекордните цени на биткойн и други криптовалути. По-конкретно, през четвъртото тримесечие на миналата година имаше само седем случая, свързани с Биткойн, блокчейн или крипто, но това се е утроило през първото тримесечие на тази година.

"Първите две тримесечия на 2018 г. отбелязаха значителен ръст в броя на случаите на ценни книжа, свързани с крипто или Биткойн ", пише в официално изявление правната аналитична фирма. "Използвайки функцията за търсене на ключови думи в Legal Analytics", Lex Machina откри, че делата, свързани с тази нововъзникваща област, са се увеличили от седем случая през четвъртото тримесечие на 2017 г. до 22 случая през първото тримесечие на 2018 г. и третото тримесечие на 23.


Големите дела


Сред големите фирми в крипто пространството, Ripple Labs и Bitconnect са сред фирмите, пред които са изправени съдебни дела в Съединените щати. Напоследък Ripple се оттегли от едно от делата, след като успя да стигне до сетълмент с блокчейн технологичната фирма R3.

Спорът между двете фирми идва след прекратяването на договор за партньорство, за който се твърди, че R3 ще има правото да придобие до пет милиарда XRP токена, на цена от $ 0.0085 за единица до края на следващата година. В началото на годината, когато XRP токените се търгуваха на близо $4 на брой, стойността на съдебния спор бе приблизително $20 милиарда.

В случая на Bitconnect, които са обвинени, че управляват Понци схема, едно от делата срещу фирмата е подадено в щата Кентъки през януари тази година.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руска крипто борса затваря след загуба на повече от $3 милиона

"Нашата услуга е повредена сериозно по технически и финансов начин“, заявиха от Livecoin в събота. "Няма начин да продължим оперативния бизнес при тези условия, затова вземаме твърдо решение да затвор...
ЯНУ. 19, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансов съветник предлага на британците да забранят крипто транзакциите

Ливърсидж, собственик на независимата финансова консултантска фирма West Riding Personal Financial Solutions, започна петиция, призоваваща местните финансови власти да спрат крипто транзакциите във Ве...
ЯНУ. 16, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света