НАЧАЛО Други

Съдебните дела за криптовалути са се утроили от 2017 г. насам

СЕП. 17, 2018 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдебните дела за криптовалути са се утроили от 2017 г. насам

Съдебните дела свързани с крипто са нараснали три пъти през първите две тримесечия на 2018 г. в сравнение с цялата минала година.

 


Това е според доклад, изготвен от Lex Machina, правна аналитична фирма. Миналата година броят на случаите, в които се споменава "биткойн", "криптовалути" или "блокчейн", възлиза на едва 15, но през първото и второто тримесечие на тази година тази цифра е нараснала на 45. Ако текущата тенденция продължи, това означава, да бъде повече от шест пъти до края на годината.


Новият шериф в града


От всички случаи, които са били подадени досега през 2018 г., Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) са били отговорни за около една трета от тях, според National Law Journal. Това съвпадна с настоящия председател на SEC, Джей Клейтън, който обяви репресивни мерки срещу сектора. Клейтън бе номиниран за поста през януари миналата година, въпреки че той официално беше въведен пет месеца по-късно.

Увеличаването на броя на случаите изглежда съвпада и с намаляването на рекордните цени на биткойн и други криптовалути. По-конкретно, през четвъртото тримесечие на миналата година имаше само седем случая, свързани с Биткойн, блокчейн или крипто, но това се е утроило през първото тримесечие на тази година.

"Първите две тримесечия на 2018 г. отбелязаха значителен ръст в броя на случаите на ценни книжа, свързани с крипто или Биткойн ", пише в официално изявление правната аналитична фирма. "Използвайки функцията за търсене на ключови думи в Legal Analytics", Lex Machina откри, че делата, свързани с тази нововъзникваща област, са се увеличили от седем случая през четвъртото тримесечие на 2017 г. до 22 случая през първото тримесечие на 2018 г. и третото тримесечие на 23.


Големите дела


Сред големите фирми в крипто пространството, Ripple Labs и Bitconnect са сред фирмите, пред които са изправени съдебни дела в Съединените щати. Напоследък Ripple се оттегли от едно от делата, след като успя да стигне до сетълмент с блокчейн технологичната фирма R3.

Спорът между двете фирми идва след прекратяването на договор за партньорство, за който се твърди, че R3 ще има правото да придобие до пет милиарда XRP токена, на цена от $ 0.0085 за единица до края на следващата година. В началото на годината, когато XRP токените се търгуваха на близо $4 на брой, стойността на съдебния спор бе приблизително $20 милиарда.

В случая на Bitconnect, които са обвинени, че управляват Понци схема, едно от делата срещу фирмата е подадено в щата Кентъки през януари тази година.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света