НАЧАЛО Други

Ружа Игнатова остана без българско гражданство

април 19, 2022 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ружа Игнатова остана без българско гражданство

Ружа Игнатова, известна още като криптокралицата, която се издирва от няколко държави от 2017 г., вече не е гражданка на България.

От МВР съобщиха, че Игнатова вече няма българското гражданство.

Криптокралицата е обявена за международно издирване с цел екстрадиция в Германия – в съответствие със заповед, издадена от съда в град Билефелд.

Игнатова се издирва във връзка с организиране на Понци схема, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута. Това е вторият път, в който германските власти пускат за издирване 41-годишната българка.

 

Първият е от 2017 г. Тогава беше планирана и проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на мащабна структура за измами с търговска цел.

Двойката е взела 320 милиона евро от германски инвеститори и е прехвърлила голяма част от парите в чуждестранни сметки на дружества от орбитата на Ружа Игнатова. В Германия са запорирани сметки и имоти, за да могат измамените да върнат част от парите си.

Действията у нас, планирани в рамките на международното разследване за неутрализиране на групата за пране на пари, бяха осъществени от служители на ГДБОП.

ПРОЧЕТИ ОЩЕBlockchain.com планира IPO през 2022 година

 

Самата Ружа Игнатова е в неизвестност вече пет години. Към момента няма никаква актуална информация в службите за местонахождението ѝ.

През годините се появяваха различни версии за това къде се намира Ружа Игнатова, включително, че е била убита – но те така и не бяха потвърдени.


От 2014 до 2017 г. Ружа Игнатова и партньорът ѝ Себастиан Грийнууд създадоха OneCoin с амбицията да се превърнат във флагманска криптовалута, промотирайки актива по целия свят. Идеите на компанията все пак се материализираха и всичко това доведе до разследвания на предполагаема измама за милиарди долари.


Преди време се появи ‘deepfake’ видео с изявление на криптокралицата, но бързо беше разконспирирано.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене