НАЧАЛО Регулации

Русия: Криптовалутите няма да получат правен статут в скоро време (Видео)

ЮЛИ. 29, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Русия: Криптовалутите няма да получат правен статут в скоро време (Видео)

Русия няма официално да легализира дигиталните валути в близко бъдеще, според заключенията на участниците в дискусия, посветена на крипто регулацията.

Издаването на всичко друго освен рубли е все още незаконно


В четвъртък, 25 юли, група руски официални лица и експерти обсъдиха регулирането на криптовалутите. Домакин на събитието бе пресцентърът на „Парламентарния вестник”.

Експертите стигнаха до заключението, че интегрирането на криптовалута във финансовата система на Русия е въпрос на далечно бъдеще. Първо, издаването на пари, различни от рублата, се счита за незаконно от Конституцията. Второ, финансовите регулатори са объркани относно произхода на Биткойн и неговите алтернативи. Те също се притесняват, че много престъпници могат да се възползват от криптовалутите.

Дискусията бе водена от сенатор Людмила Бокова, първи заместник-председател на комисията по конституционно законодателство и държавно строителство към Съвета на федерацията. Тя заяви:

Смятам, че е целесъобразно да не се притиска регулаторният процес, а да се анализира опитът на по-големите икономики. Нека видим как се прилага регулацията там и какви ползи или вреди може да получи една държава от въвеждането на такъв регламент.


Гости бяха Димитрий Захаров, член на Комисията за правна подкрепа на дигиталната икономика, която е част от Асоциацията на адвокатите на Русия, Михаил Биковски, член на тематичната работна група „Финтех” към Центъра за компетентност в областта на дигиталната икономика и Арсений Поярков, заместник-председател на Националната асоциация на дигиталната икономика.


По-долу може да видите цялата дискусия, като може да си нагласите Английски субтитри в настройките на видеото.
При всички положения Русия трябва да регулира крипто индустрията


Въпреки това, Русия трябва да продължи да работи по законовите механизми за регулиране на криптовалутите. В противен случай икономиката може да загуби шанса да се развива в съответствие с прогресивните дигитални практики, наблюдавани в развитите страни.

Първата стъпка за създаване на правна рамка за криптовалутите беше направена по-рано тази година, когато законодателите приеха закона за „дигиталните активи“. Въпреки това, законопроекта не позволява използването на биткойн и други дигитални активи успоредно с националната валута. Засега копаенето на криптовалути също е незаконно.

Поканените експерти настояват за ускоряване на крипто-приятелското регулиране. Димитрий Захаров заяви, че Русия наистина се нуждае от регулиране и няма време да чака.

Той добави:

Не можем да преодолеем криптовалутите. Въпреки че те са тук за да останат, държавата все още не получава всички ползи, които новата дигитална икономика може да осигури.


Захаров заяви, че липсата на правилно регулиране на цифровите валути може да доведе до отлив на експерти и загуба на потенциални инвеститори.

Друга причина да се настоява за крипто регулацията е, че Русия може да се възползва от криптодобивните дейности благодарение на евтините си разходи за електроенергия.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Плащанията с крипто вече са узаконени в Украйна

Страната стриктно ще спазва международните стандарти за борба с прането на пари (AML).Според ‘Forklog’, членовете на Върховната рада - законодателната ръка на украинското правителство, прие нов закон...
ДЕК. 10, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руската централна банка със силна позиция срещу криптовалутите

Според държавната информационна агенция RIA, финансовата институция разкри вярата си, че "частните криптовалути не могат да бъдат приравнени с фиатни пари и не могат да бъдат законно платежно средство...
ДЕК. 2, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов закон ще позволява на банките да продават Биткойн

Преди това, на банките им беше забранено да предлагат директен достъп до криптовалути, но новият закон за прилагане на четвъртата директива на ЕС за пране на пари ще промени това, според доклад от мес...
НОЕ. 29, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Законите за криптовалутите в Тайланд ще се променят през 2020 г.

Както местният англоезичен информационен бюлетин “Bangkok Post” съобщи на 25-и ноември, регулаторът на Тайланд прекрати дейността на една от най-големите борси. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) ...
НОЕ. 28, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света