НАЧАЛО Регулации

Русия: Криптовалутите няма да получат правен статут в скоро време (Видео)

ЮЛИ. 29, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Русия: Криптовалутите няма да получат правен статут в скоро време (Видео)

Русия няма официално да легализира дигиталните валути в близко бъдеще, според заключенията на участниците в дискусия, посветена на крипто регулацията.

Издаването на всичко друго освен рубли е все още незаконно


В четвъртък, 25 юли, група руски официални лица и експерти обсъдиха регулирането на криптовалутите. Домакин на събитието бе пресцентърът на „Парламентарния вестник”.

Експертите стигнаха до заключението, че интегрирането на криптовалута във финансовата система на Русия е въпрос на далечно бъдеще. Първо, издаването на пари, различни от рублата, се счита за незаконно от Конституцията. Второ, финансовите регулатори са объркани относно произхода на Биткойн и неговите алтернативи. Те също се притесняват, че много престъпници могат да се възползват от криптовалутите.

Дискусията бе водена от сенатор Людмила Бокова, първи заместник-председател на комисията по конституционно законодателство и държавно строителство към Съвета на федерацията. Тя заяви:

Смятам, че е целесъобразно да не се притиска регулаторният процес, а да се анализира опитът на по-големите икономики. Нека видим как се прилага регулацията там и какви ползи или вреди може да получи една държава от въвеждането на такъв регламент.


Гости бяха Димитрий Захаров, член на Комисията за правна подкрепа на дигиталната икономика, която е част от Асоциацията на адвокатите на Русия, Михаил Биковски, член на тематичната работна група „Финтех” към Центъра за компетентност в областта на дигиталната икономика и Арсений Поярков, заместник-председател на Националната асоциация на дигиталната икономика.


По-долу може да видите цялата дискусия, като може да си нагласите Английски субтитри в настройките на видеото.
При всички положения Русия трябва да регулира крипто индустрията


Въпреки това, Русия трябва да продължи да работи по законовите механизми за регулиране на криптовалутите. В противен случай икономиката може да загуби шанса да се развива в съответствие с прогресивните дигитални практики, наблюдавани в развитите страни.

Първата стъпка за създаване на правна рамка за криптовалутите беше направена по-рано тази година, когато законодателите приеха закона за „дигиталните активи“. Въпреки това, законопроекта не позволява използването на биткойн и други дигитални активи успоредно с националната валута. Засега копаенето на криптовалути също е незаконно.

Поканените експерти настояват за ускоряване на крипто-приятелското регулиране. Димитрий Захаров заяви, че Русия наистина се нуждае от регулиране и няма време да чака.

Той добави:

Не можем да преодолеем криптовалутите. Въпреки че те са тук за да останат, държавата все още не получава всички ползи, които новата дигитална икономика може да осигури.


Захаров заяви, че липсата на правилно регулиране на цифровите валути може да доведе до отлив на експерти и загуба на потенциални инвеститори.

Друга причина да се настоява за крипто регулацията е, че Русия може да се възползва от криптодобивните дейности благодарение на евтините си разходи за електроенергия.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Първото крипто IPO, регистрирано със SEC, вече е реалност

INX токени ще бъдат регистрирани в SEC.Платформата за търговия с криптовалути INX планира да събере до 130 милиона долара чрез първоначално публично предлагане на ценни книжа (IPO), регистрирано в аме...
АВГ. 22, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американска делегация ще посети Швейцария, за да обсъди крипто и Libra

САЩ искат да изпратят делегация от членове на Камарата на представителите в Швейцария, за да обсъдят криптовалутите. Това се случва в момент, когато САЩ се стремят да се справят с крипто регулациите, ...
АВГ. 22, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите трябва да се регулират като SWIFT

В интервю за Squawk Box на CNBC Помпео беше попитан как трябва да се регулира Libra на Facebook или Биткойн.Той имаше следното да каже:Моята мисъл е следната: ние трябва да използваме същата рамка, ко...
АВГ. 22, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия трябва да обосновaт забраната за криптовалути до 2 седмици

Съдия: RBI не отговаря правилно на представителствотоВ последното заседание на текущо изслушване на действията на Резервната банка на Индия (RBI) на 21 август, съдът постанови, че служителите не отгов...
АВГ. 21, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света