НАЧАЛО Регулации

Централната банка на Русия е против легализацията на крипто

МАЙ. 31, 2019 19:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Русия е против легализацията на крипто

Говорейки пред парламента на страната за въздействието на Банката на Русия за 2018 година, Елвира Набиулина продължaва да се придържа към своята негативна позиция спрямо криптовалутите.


"Ние сме против легализирането на криптовалутите, по-специално като платежно средство", казва Набиулина за юридическото списание "Право" на 30-ти май.

Смятаме, че има големи рискове за тези, които притежават криптовалути… Необходимо е да се защитят гражданите от рискови инвестиции.

Биткойн и много от големите алткойни претърпяха трансформация на цените от началото на април, като BTC / USD се повиши със 125% в нововъзникналия бичи пазар.

"Тази волатилност е неуместна за Банката на Русия", каза Набиулина, въпреки периода от 2014 г. до сега, когато рублата започна да се обезценява спрямо долара, стигайки до 200% .

В последно време, централната банка стана все по-несигурна по отношение на криптовалутите, а официалните лица отричат слуховете за план за създаване на стейбълкойн, подкрепен от злато.

През октомври Набиулина заяви, че криптовалутната “мания” приключва поради продължаващия мечи пазар.

Миналата седмица тя продължи в същия дух, повтаряйки дългогодишни аргументи от Москва за потенциалната роля на т.нар. „Парични заместители“ в руската икономика.

"По принцип, разбира се, ние сме против криптовалута, навлизаща в нашата парична система," каза тя.

"За всички намерения и цели не виждаме възможност за крипто да изпълнява функцията на парични сурогати, в този случай особено."

Най-голямата държавна банка в Русия също изрази своето отношение за бъдещото си взаимодействие с крипто индустрията.На пресконференция в четвъртък, вицепрезидентът на Сбербанк, Андрей Шеметов, обвини гореспоменатата позиция на централната банка за собствените си планове.

„… Чакахме законова рамка, която ще ни позволи да търгуваме с криптовалути. Тъй като в момента регулаторът го разглежда в негативна светлина, решихме да спрем криптовалутните планове”, спомена той на пресконференция.

Любопитно волатилната връзка на Русия с крипто продължава


В отделно развитие, съд в сибирския град Омск тази седмица изненада света, превръщайки се в първия съд в света, който признава валидността на търговска сделка, подписана с блокчейн и интелигентни договори.


Сделката включва руската петролна компания Petroleum Trading.


"Очевидно е, че сегашната правна рамка е напълно достатъчна, за да позволи въвеждането на иновации в промишлен мащаб, докато законите за криптовалути и блокчейн се разработват", коментира генералният директор Максим Дяченко.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попе...
ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.Този “н...
ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Швейцария ще се изисква лична карта за транзакции над $1000

Позовавайки се на допълнителния риск, прагът за неидентифицирани криптовалутни транзакции е понижен от 5000 CHF на 1000 CHF (приблизително $1020).Разпоредбата идва след налагането на новите закони за ...
ФЕВ. 8, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Токените на Telegram струват по-малко от понички твърди SEC

В последната си битка с Telegram и Telegram Open Network (TON), SEC написа следното в доклад до Южния окръжен съд на Ню Йорк:Telegram предлагаше и продаваше Grams като ценни книжа, когато обеща да ги ...
ЯНУ. 30, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света