НАЧАЛО Регулации

Централната банка на Русия е против легализацията на крипто

МАЙ. 31, 2019 19:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Русия е против легализацията на крипто

Говорейки пред парламента на страната за въздействието на Банката на Русия за 2018 година, Елвира Набиулина продължaва да се придържа към своята негативна позиция спрямо криптовалутите.


"Ние сме против легализирането на криптовалутите, по-специално като платежно средство", казва Набиулина за юридическото списание "Право" на 30-ти май.

Смятаме, че има големи рискове за тези, които притежават криптовалути… Необходимо е да се защитят гражданите от рискови инвестиции.

Биткойн и много от големите алткойни претърпяха трансформация на цените от началото на април, като BTC / USD се повиши със 125% в нововъзникналия бичи пазар.

"Тази волатилност е неуместна за Банката на Русия", каза Набиулина, въпреки периода от 2014 г. до сега, когато рублата започна да се обезценява спрямо долара, стигайки до 200% .

В последно време, централната банка стана все по-несигурна по отношение на криптовалутите, а официалните лица отричат слуховете за план за създаване на стейбълкойн, подкрепен от злато.

През октомври Набиулина заяви, че криптовалутната “мания” приключва поради продължаващия мечи пазар.

Миналата седмица тя продължи в същия дух, повтаряйки дългогодишни аргументи от Москва за потенциалната роля на т.нар. „Парични заместители“ в руската икономика.

"По принцип, разбира се, ние сме против криптовалута, навлизаща в нашата парична система," каза тя.

"За всички намерения и цели не виждаме възможност за крипто да изпълнява функцията на парични сурогати, в този случай особено."

Най-голямата държавна банка в Русия също изрази своето отношение за бъдещото си взаимодействие с крипто индустрията.На пресконференция в четвъртък, вицепрезидентът на Сбербанк, Андрей Шеметов, обвини гореспоменатата позиция на централната банка за собствените си планове.

„… Чакахме законова рамка, която ще ни позволи да търгуваме с криптовалути. Тъй като в момента регулаторът го разглежда в негативна светлина, решихме да спрем криптовалутните планове”, спомена той на пресконференция.

Любопитно волатилната връзка на Русия с крипто продължава


В отделно развитие, съд в сибирския град Омск тази седмица изненада света, превръщайки се в първия съд в света, който признава валидността на търговска сделка, подписана с блокчейн и интелигентни договори.


Сделката включва руската петролна компания Petroleum Trading.


"Очевидно е, че сегашната правна рамка е напълно достатъчна, за да позволи въвеждането на иновации в промишлен мащаб, докато законите за криптовалути и блокчейн се разработват", коментира генералният директор Максим Дяченко.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света