НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Руският патриарх се отрича от Биткойн

ЯНУ. 21, 2022 14:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руският патриарх се отрича от Биткойн

Патриархът на Москва и цяла Русия, лидерът на Руската православна църква, не е призовал паството си да инвестира в Биткойн, въпреки видеоклиповете, които твърдят обратното.

Наскоро се появи клип, в който се твърди, че Кирил е призовал вярващите да инвестират в криптовалути. Въпреки че видеото включва истински коментари от патриарха относно ползите от роботиката за икономиката и споменаване на Биткойн (BTC), коментарите бяха силно редактирани, като разказвачът допълнително твърди, че лидерът ще благослови потенциалните крипто инвеститори в специална служба в московска църква.


Главният медиен представител на църквата Вахтанг Кипшидзе каза пред местното издание Daily Storm:


Това е абсолютна измама, подвеждаща онези хора, които може да си помислят, че патриархът уж насърчава някого да участва във финансови измами и спекулации.


Кипшидзе смята, че измамният характер на видеото е очевиден, заявявайки: „Никога не би хрумнало на нито един здравомислещ човек, че патриархът ще призове за инвестиране в някаква схема, чиято измамна природа, според мен е съвсем очевидно.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕЩе има финален спад на пазара преди да видим възход, твърди анализатор


Религиозните общности по света имат различни мнения за криптовалутите, вариращи от предпазливо одобрение до откровено осъждане.


В ислямския свят, който има собствен набор от насоки и закони, отнасящи се до финансирането — а сега и дигитални активи — приемането на криптовалута далеч не е еднородно.


Консултативният съвет по шериата на Малайзия например обяви, че търговията с дигитални активи е разрешена, докато в края на миналата година религиозните власти в Индонезия я намериха за „харам“ или забранена, а именно поради нейния спекулативен характер и предполагаема склонност към измами.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да е стигнал дъно, твърди трейдър

В нова стратегическа сесия анализаторът Кевин Свенсън казва на своите абонати в YouTube, че седмичния обем на Биткойн в Coinbase предполага възможен обрат на тенденцията за BTC.“Нещото, което привлича...
МАЙ. 17, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

От неделя, 8-ми май – когато стабилната монета TerraUSD започна да губи своята фиксация към щатския долар и крипто пазарите започнаха да се сриват – към събота, 14-ти май, търговците на Биткойн дерива...
МАЙ. 17, 2022 09:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale пуска първия европейски ETF

Очаква се новите борсово търгувани продукти да бъдат листнати на Лондонската фондова борса (LSE), Borsa Italiana и Deutsche Borse Xetra.Още през февруари Grayscale обяви своя ETP в Съединените щати, п...
МАЙ. 16, 2022 19:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да направи значителен скок след скорошния спад

Анализаторът Джъстин Бенет каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн вероятно е отпечатал временно дъно, след като е успял да си върне ключово ниво на подкрепа.“Има голям шанс крипто да дости...
МАЙ. 16, 2022 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света