НАЧАЛО Други

Руските железници обмислят да използват блокчейн

март 4, 2019 18:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Руските железници обмислят да използват блокчейн

Националният пенсионен фонд на Русия урежда споразумение с руските железници за използване на блокчейн за проследяване на пътниците, които отговарят на условията за намалени цени, съобщи на 1-ви март московската информационна агенция Rambler News Service (RNS).

Антон Дроздов, ръководител на пенсионния фонд на Руската федерация, разкри, че се очаква държавният фонд да приключи сделката с Russian Railways, държавна компания за товарни и пътнически влакове, някъде през 2019 година.

Новият блокчейн проект има за цел да внесе прозрачност в система за наблюдение на потребителите на транспортни услуги с отстъпка, премахвайки фалшифицирането и измамите, обясни Дроздов, докато говори в интервю за RNS.

Ръководителят на националния фонд също така разкри, че пилотът ще се изпълнява по жп линията Москва-Твер.

На въпроса за плановете на фонда за блокчейн инициативи в нова предложена система за индивидуален пенсионен капитал, Дроздов отговори, че руският пенсионен фонд не може да участва на този етап. Той уточни, че централната банка на Русия вече разработва законодателна основа за проекта, тъй като инициативата изисква централен администратор.

Наскоро градският съвет на Москва представи законопроект за прилагане на технология блокчейн за система за електронно гласуване, с цел намаляване на шансът да има измами, като се разделят личните данни на гласоподавателите от резултатите от гласуването.

Миналата седмица, руският президент Владимир Путин отпусна още един краен срок, за да може правителството да приеме регулации, свързани с криптовалутите. Според новата заповед, регламентът трябва да бъде приет по време на пролетната сесия на 2019 и да бъде приложен до 1-ви юли 2019 г..

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене