НАЧАЛО Други

Руските железници обмислят да използват блокчейн

МАР. 4, 2019 18:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руските железници обмислят да използват блокчейн

Националният пенсионен фонд на Русия урежда споразумение с руските железници за използване на блокчейн за проследяване на пътниците, които отговарят на условията за намалени цени, съобщи на 1-ви март московската информационна агенция Rambler News Service (RNS).


Антон Дроздов, ръководител на пенсионния фонд на Руската федерация, разкри, че се очаква държавният фонд да приключи сделката с Russian Railways, държавна компания за товарни и пътнически влакове, някъде през 2019 година.

Новият блокчейн проект има за цел да внесе прозрачност в система за наблюдение на потребителите на транспортни услуги с отстъпка, премахвайки фалшифицирането и измамите, обясни Дроздов, докато говори в интервю за RNS.

Ръководителят на националния фонд също така разкри, че пилотът ще се изпълнява по жп линията Москва-Твер.

На въпроса за плановете на фонда за блокчейн инициативи в нова предложена система за индивидуален пенсионен капитал, Дроздов отговори, че руският пенсионен фонд не може да участва на този етап. Той уточни, че централната банка на Русия вече разработва законодателна основа за проекта, тъй като инициативата изисква централен администратор.

Наскоро градският съвет на Москва представи законопроект за прилагане на технология блокчейн за система за електронно гласуване, с цел намаляване на шансът да има измами, като се разделят личните данни на гласоподавателите от резултатите от гласуването.

Миналата седмица, руският президент Владимир Путин отпусна още един краен срок, за да може правителството да приеме регулации, свързани с криптовалутите. Според новата заповед, регламентът трябва да бъде приет по време на пролетната сесия на 2019 и да бъде приложен до 1-ви юли 2019 г..

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света