НАЧАЛО Регулации

Русия търси начин да проследява крипто транзакции

декември 13, 2018 13:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия търси начин да проследява крипто транзакции

BBC News Russia съобщи за търсенето на руската Федерална служба за финансов мониторинг да разработят начин да се проследяват крипто транзакции, особено Биткойн сделки.

Според доклада новият инструмент се очаква да бъде включен в системата за мониторинг на организацията до края на 2018 г.

Предполага се, че организацията търси да се справи с измамите и финансирането на тероризма чрез криптовалути и предложеното средство ще обедини фрагменти от информация за измами и ще помогне за свързването на подобни случаи.

Институтът за сигурност и анализ (SPI), който в миналото е разработи софтуера iRule за мониторинг, е получил договор за разработване на програмата за мониторинг на стойност 2,9 милиона долара. iRule е използвана не само от службата, но и от руски сили за сигурност и застрахователни компании.

Публичен документ описва инструмента като средство, което ще позволи проследяване на транзакции с криптовалути и потребители на крипто портфейли. Този софтуер ще може да разкрие името на потребителя, телефонния номер, кредитната карта, банкова сметка и подробности за транзакции, включително номер на портфейла.

Това не е голяма изненада, тъй като руското правителство винаги е имало особено отношение към криптовалутите от 2014 г. насам поради анонимността им, като заяви, че е правилно да бъдат обозначени като незаконни.

Бивш съветник на руския президент Путин в интернет Герман Клименко, който изигра ключова роля в блокирането на телеграмата в страната, говори с Би Би Си, като им разясни мнението на правителството за крипто.

Неговите думи:

Поради анонимността и невъзможността да се намерят източниците на транзакции, криптовалутите се използват в сива зона. Например, в Darkweb, за да купуват оръжия, наркотици или насилствени видеа. Законодателите в много страни са загрижени за това явление, което беше потвърдено от анализа, който проведохме от името на президента.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Сенатор от САЩ в помощ на крипто средата срещу SEC

Сенатор от Републиканската партия внася нов законопроект, който ще защитава платформите за крипто обмен от определени принудителни действия от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

октомври 3, 2022 16:28 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене