НАЧАЛО Регулации

Русия търси начин да проследява крипто транзакции

декември 13, 2018 13:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия търси начин да проследява крипто транзакции

BBC News Russia съобщи за търсенето на руската Федерална служба за финансов мониторинг да разработят начин да се проследяват крипто транзакции, особено Биткойн сделки.

Според доклада новият инструмент се очаква да бъде включен в системата за мониторинг на организацията до края на 2018 г.

Предполага се, че организацията търси да се справи с измамите и финансирането на тероризма чрез криптовалути и предложеното средство ще обедини фрагменти от информация за измами и ще помогне за свързването на подобни случаи.

Институтът за сигурност и анализ (SPI), който в миналото е разработи софтуера iRule за мониторинг, е получил договор за разработване на програмата за мониторинг на стойност 2,9 милиона долара. iRule е използвана не само от службата, но и от руски сили за сигурност и застрахователни компании.

Публичен документ описва инструмента като средство, което ще позволи проследяване на транзакции с криптовалути и потребители на крипто портфейли. Този софтуер ще може да разкрие името на потребителя, телефонния номер, кредитната карта, банкова сметка и подробности за транзакции, включително номер на портфейла.

Това не е голяма изненада, тъй като руското правителство винаги е имало особено отношение към криптовалутите от 2014 г. насам поради анонимността им, като заяви, че е правилно да бъдат обозначени като незаконни.

Бивш съветник на руския президент Путин в интернет Герман Клименко, който изигра ключова роля в блокирането на телеграмата в страната, говори с Би Би Си, като им разясни мнението на правителството за крипто.

Неговите думи:

Поради анонимността и невъзможността да се намерят източниците на транзакции, криптовалутите се използват в сива зона. Например, в Darkweb, за да купуват оръжия, наркотици или насилствени видеа. Законодателите в много страни са загрижени за това явление, което беше потвърдено от анализа, който проведохме от името на президента.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене