НАЧАЛО Регулации

Русия търси начин да проследява крипто транзакции

ДЕК. 13, 2018 13:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Русия търси начин да проследява крипто транзакции

BBC News Russia съобщи за търсенето на руската Федерална служба за финансов мониторинг да разработят начин да се проследяват крипто транзакции, особено Биткойн сделки.


Според доклада новият инструмент се очаква да бъде включен в системата за мониторинг на организацията до края на 2018 г.


Предполага се, че организацията търси да се справи с измамите и финансирането на тероризма чрез криптовалути и предложеното средство ще обедини фрагменти от информация за измами и ще помогне за свързването на подобни случаи.

Институтът за сигурност и анализ (SPI), който в миналото е разработи софтуера iRule за мониторинг, е получил договор за разработване на програмата за мониторинг на стойност 2,9 милиона долара. iRule е използвана не само от службата, но и от руски сили за сигурност и застрахователни компании.

Публичен документ описва инструмента като средство, което ще позволи проследяване на транзакции с криптовалути и потребители на крипто портфейли. Този софтуер ще може да разкрие името на потребителя, телефонния номер, кредитната карта, банкова сметка и подробности за транзакции, включително номер на портфейла.

Това не е голяма изненада, тъй като руското правителство винаги е имало особено отношение към криптовалутите от 2014 г. насам поради анонимността им, като заяви, че е правилно да бъдат обозначени като незаконни.

Бивш съветник на руския президент Путин в интернет Герман Клименко, който изигра ключова роля в блокирането на телеграмата в страната, говори с Би Би Си, като им разясни мнението на правителството за крипто.

Неговите думи:
Поради анонимността и невъзможността да се намерят източниците на транзакции, криптовалутите се използват в сива зона. Например, в Darkweb, за да купуват оръжия, наркотици или насилствени видеа. Законодателите в много страни са загрижени за това явление, което беше потвърдено от анализа, който проведохме от името на президента.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света