НАЧАЛО Други

Русия: Крипто копачите и притежателите ще бъдат регулирани съгласно съществуващите закони

юли 19, 2018 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия: Крипто копачите и притежателите ще бъдат регулирани съгласно съществуващите закони

Миньори и притежатели на крипто в Русия ще бъдат регулирани съгласно Кодекса за вътрешния финансов отчет, съобщиха местният вестник „Известия“ на 18-ти юли.

Председателят на Комисията за финансови пазари на Русия Анатолий Аксаков заяви пред Изветия, че депутатите се опитват да предадат законопроекта за цифровите финансови активи или криптовалутите по време на есенната сесия на Дума.

Според Аксаков документът няма да включва отделни схеми за данъчно облагане на собствениците на крипто. Това означава, че добивът и разпространението на криптовалути ще бъдат регулирани съгласно съществуващите разпоредби на Руския данъчен кодекс.

Аксаков уточни, че лицата, ангажирани в движението на виртуални валути, ще плащат данък върху доходите на физическите лица, а юридическите лица ще трябва да плащат данъци в зависимост от вида на дейността им. Той каза на Известия, че в бъдеще може да се появят отделни данъчни схеми за добив и разпространение на криптовалути, ако правителството сметне това за необходимо. Аксаков добави:

Ако искат да определят [данъчните ставки] за тези типове предприятия отделно, те ще го направят. Ние не се занимаваме с данъчни въпроси по никакъв начин досега.

През май Комисията по законодателната работа на Руската Държавна Дума обяви, че ще подкрепи първото четене на инициатива, която ще установи норми за цифровата икономика в Гражданския кодекс на Руската федерация. Инициативата има за цел да „сведе до минимум съществуващите рискове от използване на цифрови обекти за прехвърляне на активи в нерегламентирана цифрова среда за легализиране на престъпни доходи, измами в несъстоятелност или за спонсориране на терористични групи“.

По-рано този месец изпълнителният директор на най-голямата държавна банка в Русия Сбербанк Херман Греф заяви, че държавата ще запази централната си роля в емитирането на пари. Греф заяви, че не смята, че държавата не е готова „да даде централизирана роля в емисиите на фиатни валута на някои други децентрализирани институции“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене