НАЧАЛО Други

Русия: Крипто копачите и притежателите ще бъдат регулирани съгласно съществуващите закони

ЮЛИ. 19, 2018 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Русия: Крипто копачите и притежателите ще бъдат регулирани съгласно съществуващите закони

Миньори и притежатели на крипто в Русия ще бъдат регулирани съгласно Кодекса за вътрешния финансов отчет, съобщиха местният вестник "Известия" на 18-ти юли.


Председателят на Комисията за финансови пазари на Русия Анатолий Аксаков заяви пред Изветия, че депутатите се опитват да предадат законопроекта за цифровите финансови активи или криптовалутите по време на есенната сесия на Дума.

Според Аксаков документът няма да включва отделни схеми за данъчно облагане на собствениците на крипто. Това означава, че добивът и разпространението на криптовалути ще бъдат регулирани съгласно съществуващите разпоредби на Руския данъчен кодекс.

Аксаков уточни, че лицата, ангажирани в движението на виртуални валути, ще плащат данък върху доходите на физическите лица, а юридическите лица ще трябва да плащат данъци в зависимост от вида на дейността им. Той каза на Известия, че в бъдеще може да се появят отделни данъчни схеми за добив и разпространение на криптовалути, ако правителството сметне това за необходимо. Аксаков добави:

Ако искат да определят [данъчните ставки] за тези типове предприятия отделно, те ще го направят. Ние не се занимаваме с данъчни въпроси по никакъв начин досега.

През май Комисията по законодателната работа на Руската Държавна Дума обяви, че ще подкрепи първото четене на инициатива, която ще установи норми за цифровата икономика в Гражданския кодекс на Руската федерация. Инициативата има за цел да "сведе до минимум съществуващите рискове от използване на цифрови обекти за прехвърляне на активи в нерегламентирана цифрова среда за легализиране на престъпни доходи, измами в несъстоятелност или за спонсориране на терористични групи".

По-рано този месец изпълнителният директор на най-голямата държавна банка в Русия Сбербанк Херман Греф заяви, че държавата ще запази централната си роля в емитирането на пари. Греф заяви, че не смята, че държавата не е готова "да даде централизирана роля в емисиите на фиатни валута на някои други децентрализирани институции".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света