НАЧАЛО Други

Русия: Крипто копачите и притежателите ще бъдат регулирани съгласно съществуващите закони

ЮЛИ. 19, 2018 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Русия: Крипто копачите и притежателите ще бъдат регулирани съгласно съществуващите закони

Миньори и притежатели на крипто в Русия ще бъдат регулирани съгласно Кодекса за вътрешния финансов отчет, съобщиха местният вестник "Известия" на 18-ти юли.


Председателят на Комисията за финансови пазари на Русия Анатолий Аксаков заяви пред Изветия, че депутатите се опитват да предадат законопроекта за цифровите финансови активи или криптовалутите по време на есенната сесия на Дума.

Според Аксаков документът няма да включва отделни схеми за данъчно облагане на собствениците на крипто. Това означава, че добивът и разпространението на криптовалути ще бъдат регулирани съгласно съществуващите разпоредби на Руския данъчен кодекс.

Аксаков уточни, че лицата, ангажирани в движението на виртуални валути, ще плащат данък върху доходите на физическите лица, а юридическите лица ще трябва да плащат данъци в зависимост от вида на дейността им. Той каза на Известия, че в бъдеще може да се появят отделни данъчни схеми за добив и разпространение на криптовалути, ако правителството сметне това за необходимо. Аксаков добави:

Ако искат да определят [данъчните ставки] за тези типове предприятия отделно, те ще го направят. Ние не се занимаваме с данъчни въпроси по никакъв начин досега.

През май Комисията по законодателната работа на Руската Държавна Дума обяви, че ще подкрепи първото четене на инициатива, която ще установи норми за цифровата икономика в Гражданския кодекс на Руската федерация. Инициативата има за цел да "сведе до минимум съществуващите рискове от използване на цифрови обекти за прехвърляне на активи в нерегламентирана цифрова среда за легализиране на престъпни доходи, измами в несъстоятелност или за спонсориране на терористични групи".

По-рано този месец изпълнителният директор на най-голямата държавна банка в Русия Сбербанк Херман Греф заяви, че държавата ще запази централната си роля в емитирането на пари. Греф заяви, че не смята, че държавата не е готова "да даде централизирана роля в емисиите на фиатни валута на някои други децентрализирани институции".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света