НАЧАЛО Регулации

Русия иска да легализира криптовалутите, но не и стабилните монети

април 21, 2022 16:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия иска да легализира криптовалутите, но не и стабилните монети

Русия прие законопроект за разрешаване на използването и търговията с криптовалути, с неочаквана забрана за стабилните монети.

Първите стъпки към криптовалути и стейбълкойни

От началото на войната между Русия и Украйна криптовалутите играят значителна роля и от двете страни в конфликта.

Докато Украйна пълни джобовете си с криптовалути за храна, боеприпаси, дрехи и лекарства, Москва успя да спре международните санкции и да започне нова търговия с Биткойн (BTC) с някои африкански страни.

Преди месец заместник-министърът на енергетиката на Кремъл Евгений Грабчак изрази мнение, че би било уместно да се легализира добива на Биткойн в Русия.

Възможността за копаене на Биткойн предлага значително стратегическо предимство за толкова голяма страна, че вече е богата на суровини, особено след като Китай забрани този тип практика.

Криптовалутите са на път да бъдат легализирани, но с предупреждения

Законопроект, насочен към регулиране на криптовалутите, наскоро се озова в ръцете на Kommersant, които не си губиха времето и бързо разпространиха новините.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Данъчната служба на Русия предлага употребата на крипто за международни транзакции

Според руската информационна агенция руското министерство на финансите е изготвило законопроект не само за разрешаване на използването на дигитални валути, криптографска система и копаене на Биткойн, но и за забрана на стабилните монети.

Това последно ограничение подчертава още повече внимателния анализ, който се прави в Русия по темата, като се предпочита да се изследва инструментът, преди да се направи използваем.

Ограниченията включват и подробности за това кой може и не може да се регистрира като брокер и/или оператор на платформи за дигитална търговия. За да бъдете признати като търговец на акции, изглежда, че ще бъде въведено минимално изискване от 30 милиона рубли, докато за операторите на платформи за търговия цифрата се повишава до 100 милиона рубли.

В последната си статия за легализацията на криптовалути той коментира:

Според законопроекта дигиталната валута може да се приема „като платежно средство, което не е парична единица на Руската федерация“, както и инвестиция, като във връзка с нея не трябва да има задължен субект.

Следователно Русия може да се превърне в много интересен център за циркулация на Биткойн на нейна територия и в целия свят.

Ситуацията с газа

През последните седмици руският президент нареди руският газ, който се доставя в големи количества на европейските страни (40% от нуждите на Италия, повече от 50% от нуждите на Германия и т.н.), да трябва да се плаща ексклузивно в рубли.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Топ трейдър предвижда обрат и възход за Биткойн (BTC)

Новината шокира пазарите, които биха помогнали на чуждестранна валута да се консолидира в международната търговия за сметка на долара и щеше да работи като операция за ограничаване на икономическите санкции срещу Москва.

В рамките на дни Путин коригира това, като заяви, че процесът ще бъде постепенен и само за страни, считани за враждебни в списък, изготвен от Русия.

Определено се вижда, че има апетит към криптовалутите в Русия и явлението не изглежда да е временен балон – поне на пръв поглед.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене